Lagbanner
Ny tuff bortamatch
Victor Obinna i Chievo

Ny tuff bortamatch

Borta mot underpresterande Chievo

De flygande åsnorna Chievo från Verona är nästa match på agendan för Empoli. Efter det tråkiga resultatet senast mot Catania är det onekligen dags för ett lyft mot Chievo på Bentegodi. Vikten av denna match, liksom de övriga framtida matcherna på våren, går inte att underskattas. Empoli kämpar för Europa.

Empoli ligger strax under Champions League-platsen medan Chievo ligger ynka två poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Dock ska Chievo inte underskattas. Även om de saknar spelare som Eriberto och kapten Lorenzo D'Anna, så har de mer att ta av. Med spelare som Salvatore Lanna, Matte Brighi, hett eftertraktade Francesco Semioli samt nyförvärvet Erjon Bogdani har laget definitivt kapacitet att ställa till det för Empoli.

Hittills under transferfönstret har Chievo värvat César Prates från Livorno och just Erjon Bogdani från Siena, framförallt den senare spelaren är en mycket bra värvning. Empoli däremot har spelat efter plånboken och låtit nyförvärven vara dessvärre. Skönt är dock att man håller hårt i Sérgio Almíron tills vidare. Låt oss hoppas att han stannar säsongen ut i alla fall.

Matchen då? Det kommer att vara två mycket defensivt strukturerade lag som ställer upp på Bentegodi senare idag. Ett försiktigt Chievo som kommer att kämpa vilt för varenda poäng de kan få och ett sansat Empoli som sig bör kommer att spela på kontringar. Trupperna till matchen är ännu ej officiella men det lär bli 4-3-2-1 för Empoli.

Oavgjort låter inte orimligt. 1-1?

Forza Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-01-28 11:44:00

Fler artiklar om Empoli