Två försök, två segrar

Empolis retur möte med Palermo slutade med ännu en tre poängare för Empoli och den tre poängaren betyder även att Empoli ligger på fjärde plats i ligan och att Empoli tar alla sex poängen mot Palermo denna säsong.

Extraordinära killar, så beskrivs årets upplaga av Palermo i den väl ansedda rosa tidningen (Nej, inte aftonbladet) La Gazzeta dello Sport och jag kan inte göra annat än att hålla med. Empoli har överraskat alla i årets, visserligen svaga, serie och Europa spel verkar inte vara en omöjlighet. Just nu ligger vi trots allt fyra och uppvisar god form i ligan.

Första halvlek skulle förflyta med Palermo som det dominerande laget och Empoli föll hemmåt och stack upp på kontring, något som herr Cagni har präntat in i laget. Månne ett av seriens bästa kontringslag, Empoli. Empoli ställde upp med en 4-2-3-1 uppställning där det mesta av spelet gick genom Almiron och Moro för Empolis del. Dock lyckas inget av lagen få bollen i mål under första halvlek och resultatet är således 0-0 i halvtid.

Andra halvlek skall dock innehålla varsitt stolpskott och ett mål för Empoli. Almiron skulle i den 59:e minuten överlista den annars så stabile Fontana i Palermo målet, men man måste nästan fråga sig vad Barzaglia håller på med. Michele och Matteini skulle pricka varsin stolpe innan matchen var slut. Men den slutar med 1-0 seger till gästande Empoli. Och Palermo har sjukt svårt att göra mål, tror att man saknar Toni ganska rejält nu, Caracciolo såg på gränsen till ointresserad ut.

Dock tror jag att man reder ut sig och tar tredje platsen, då försprånget är så pass stort och inte skulle väl Palermo klappa ihop totalt? För Empoli ser det dessto ljusare ut, man har en stark borta seger i bagaget och man ligger över allas förväntingar i årets liga. Hoppas nu bara att man kan klara av att hålla det säsongen ut.