Lagbanner

Ett kärt återssende månne

Roma kommer på besök till ett tomt Carlo Castellani, och med från start finns mannen med stort M, Fransesco Tavano. Målsprutan som lämnade Empoli för en flytt till Valencia är därmed tillbaka till klubben där han slog igenom på allvar.

Personligen hoppas jag på att Tavano inte får en enda möjlighet att sätta bollen i mål ikväll. Visst, jag hade gärna sett att det gått bra för killen, om han stannat i Empoli. Men nu spelar han mot oss och därmed har jag inget som helst till övers för honom i den här matchen. Efter den här matchen får han vara hur bra han vill, men idag skall han helst vara så dålig som det bara går.

Roma kommer till spel med vissheten om att man möter Lyon i veckans Champions League och jag tror att många av spelarna kommer att ha den matchen i huvudet nu när man möter Empoli. Vilket såklart båda gott för vårt kära Empoli som får ses som gigantiska underdogs även om vi ligger med i kampen om den där sista fjärde platsen. 

Förra året Empoli fick besök av Roma så vann Empoli med 1-0 och skrällen var så otroligt underbar och jag hoppas vi kan upprepa den idag igen. Dock hade någa roma "fans" tydligen svårt att ta den förlusten, vilket inte lär vara något problem idag då matchen spelas inför tomma läktare. Något som inte direkt försämrar vårt publiksnitt nämnvärt. Vi snittar väl på 5000 någonting i dagsläget, ungefär som Gefle eller ÖIS alltså. Nåja, de är i alla fall bättre än Häcken.

Tätt spel bakåt och snabba omställningar, våga utmana på Chippens kant och våga rulla boll. Då tror jag att vi kan ha alla chanser i världen att ta poäng, även om hjärnan tror på en komfortabel Roma seger, tyvärr. Men som sagt, jag har ofta fel när jag tippar, så man kan bara hoppas att denna gång inte är annorlunda. 

Empoli per Sempre.

Johan Mossberg2007-02-17 13:16:00
Author

Fler artiklar om Empoli