Lagbanner

Två sena rapporter

Två sena rapporter kommer nu, dock är det två väldigt glädjande rapporter för alla Empoli supportrar. Två matcher, två segrar och fyra mål.

Empoli har lyckats bärga 6 poäng på de två senaste matcherna, vilket är oerhört glädjande för alla oss som har något att göra med Empoli. Vi ligger femme i ligan och har fortfarande chans på Champions League spel nästa säsong. Var nog ingen som trodde på detta inför säsongen när både Coda och Tavano försvann bort. Men som sagt mycket glädjande.

Empoli - Messina 3-1

En på förhand tung match, Messina är aldrig roliga att möta. Kommer ihåg förra årets möte på Carlo Castellani då Messina körde över Empoli med 3-1. Detta möta var betydligt roligare ur Empoli perspektiv så att säga. Redan i den 14:e minuten börjar festligheterna för Empoli när Saudati når högst på ett inlägg från höger och skickar bollen i mål. 1-0 till Empoli och Saudati är på strålande humör.

I den 35:e minuten får Empoli en hörna och bollen slås in i straffområdet. Marzoratti når högst och skickar in boll nummer två bakom Caglioni i Messina målet. Härlig första halvlek av Empoli, som inte kryper tillbaka hemåt och kontrar lika mycket som vanligt.

I andra halvlek åker De Vezze ut för ett fult tilltag och nu är matchen helt avgjord. Messina verkar inte ha orken att lyfta sig, även om nyinsatte Alvarez kämpar och sliter, och Empoli spelar lugnt och kontrollerat. 

När match klockan har tickat upp till den 64:e minutens spel får Empoli återigen en hörna. Bollen slås in och högst denna gång når Saudati, som enkelt gör sitt andra mål för kvällen och detta ger Empoli en klar och välförtjänt 3-0 ledning. Resten av halvleken spenderar Empoli med att spela av matchen. Dock brister koncentrationen lite grann i slutet och Alvarez kan göra ett vilje mål för Messina. 3-1 och Balli får inte hålla nollan denna afton. Men vad gör det? 3-1, en klar och säker seger för Empoli.

Udinese - Empoli 0-1

Så var det dags att möta Udinese. En match som Empoli var piskade att vinna för att inte släppa Milan före sig i tabellen. För denna uppgift valde Cagni att starta med Balli, Raggi, Vanigli, Lucchini, Tosto, Almiron, Moro, Busce', Vannucchi, Marianini  och Pozzi
Och om matchen mot Messina var öppen och offensiv från Empolis sida så var denna match inte alls lika anfallsglad från Empoli. Empoli sköt under matchen 3 skott på mål, Udinese 12. Då kan man i alla fall prata om effektiva Empoli.

För i den 18:e minuten får Pozzi chansen att ge Empoli ledninge, och han gör inga misstag det unga stjärnskottet. Bollen i nät och 0-1 till Empoli borta mot Udinese. Undrar hur Coda kände sig när han fick se sitt gamla lag spela tight, disciplinerat och effektivt samt åka därifrån med tre poäng och fortsatt chans på Champions League. Jag vet hur jag själv skulle ha känt mig.

Som sagt, två riktigt bra matcher och det lag som Mister Cagni har byggt är mäkta intressant tycker jag. Kanske inte världens offensivaste lag, men fotboll handlar inte om att vara offensiv, utan om att vinna matcher. Om man sedan gör det genom defensiven eller genom offensiven låter jag vara osagt. Helst skall man väl kombinera det hela.

FORZA!!!

Johan Mossberg2007-03-08 15:16:00
Author

Fler artiklar om Empoli