Onödigt poängtapp

Empoli hade 2-0 hemma mot Livorno och en man mer, men tappade onödigt tre poäng efter att Lucarelli gjorde mål i den 97:e match minuten. Surt sa räven.

Ja, vissa dagar går det inte som man vill alls. Söndagens match mot Livorno var precis en sådan match. Det började så bra när Pasquale åker ut efter ett fult tilltag i den 26:e minuten och att Pratali skickar bollen i nät i den 28:e minuten gör bara att jag mår ännu bättre. Empoli verkade ha kontroll på en ganska små ful match. Första halvlek förflyter och Empoli håller 1-0.

Almiron sätter 2-0 i början av andra halvleken och jag börjar titta på andra lags resultat och i huvudet dividera hur mycket före Empoli hamnar vid en seger. Formuleringarna till matchrapporten har redan börjat snurra i huvudet och då, som en blixt från klar himmel, kommer 2-1 genom Rezaei. Men riktigt orolig blir jag inte, inte förräns Livorno slänger in Cesar och verkligen börjar bygga ett tryck. Tittar på klockan som står på 81:a minuten. Tänker lite lugnt för mig själv att "jaja, det är väl ungefär 10 minuter kvar så det här skall vi väl hålla."

Gör även det som aldrig,aldrig, aldrig får göra under en match. Jag reser mig från live rapporteringen från datorn och går iväg för att hämta något mer att dricka. Fastnar i köket och snackar lite strunt. Vänder tillbaka till datorn bara för att finna att matchen är slut och i texten står det med förhatliga, stora, svarta bokstäver 2-2 Lucarelli 97'

Och alla glada känslor rinner av mig. Tomhet och förundran. Visserligen starkt att hämta upp 0-2 på bortaplan med en man mindre av Livorno. MEN, sjukt dåligt att tappa till 2-2 av Empoli och var hittade domaren 7 övertidsminuter? Peronsligen hoppas jag att sidan hade fnatt och att han nu gjorde mål i 92:a, det skulle vara lättare att smälta än om han gjorde mål efter 7 minuters övertid.

Vi har nu inte ett gyllene läge för Champions League längre. Lazio plockade en trea och ligger 4 poäng före oss. Milan 2 bakom oss. Vi är ett jagat jagande lag och jag hoppas att grabbarna kan resa sig efter denna landmina och ta nya tag.