4-1 och fortsatt chans

Efter 4-1 mot Ascoli har Empoli en fortsatt chans på den där otroligt hägrande fjärde platsen. Tänk bara, Empoli i Champions League kvalet. Hur stort vore inte det?

I matchen var det lag från skillda delar av tabellen som möttes. Empoli, som överraskat positivt iår och som låg uppe i toppen, och Ascoli, ett lag som även de har överraskat iår, dock inte på det positiva sätt som Empoli har. Nej, Ascoli låg sist inför matchen. Endast 19 ihopskrapade poäng hade klubben. Pinsamt svagt i min mening.

Men att Empoli och Ascoli skulle vara "mil" ifrån varandra  märktes inte i första halvlek, då båda lagen höll jämna steg med varandra inför  4.151 åskådare. Det var först i den 44:e minuten som Empoli skulle få ett litet försprång då Pozzi satte bollen i nät bakom Eleftheropoulos. Och där andades jag ut, trodde att Empoli skulle börja nöta ner Ascoli och sätta ett par mål till. Gissa om jag satte colan i halsen när Ascoli kvitterade i den 51:a minuten, målet kom genom min personliga favorit i Ascoli, Soncin.

Dock dröjde det inte många minuter innan Saudati gjorde sitt första för kvällen. Klockan stod då på 54:a minuter spelade. Att sedan Delvecchio valde att bara vara på plan i fyra minuter mellan den 63:e och 67:e minuten gjorde inte direkt saken bättre för Ascoli. Empoli stänkte in två snabba mål i den 72:a och 75:e minuten, målen gjorda av Saudati och Pozzi, och stängde därmed till dörren, som Ascoli gläntat lite på, brutalt och effektivt.

En skön och framför allt mycket viktig seger för Empoli. Vi har nu 45 poäng på 29 matcher. Vi ligger endast en poäng före Milan och bara tre bakom Palermo så vi har fortfarande stor chans på den där sista platsen. I nästa omgång kan vi öka lite på försprånget då vi reser till Milano för att mäta krafterna mot Milan. Cagliari, Torino, Inter, Catania, Siena, Reggina och Parma är kvar att möta för vår del efter det. Två riktigt tunga matcher mot Milano lagen, annars är det överkommligt motstånd kvar.