Lagbanner

Påskfirande på San Siro

Glad Påsk alla Empoli fans...ja, glad påsk till alla er andra också för den delen. Och vilket påsk firande det kan bli, Milan mot Empoli på San Siro i en match där Empoli verkligen har allt att vinna.

AC Milan. På San Siro. Ronaldo, Kaka, Pirlo, Nesta, Braveheart och Pippo. Smaka bara på det ett tag, insup det ordentligt. Det är inte varje dag man får spela en så här stor och, framförallt för Milan, viktig match. Milan ligger 6:a, en poäng efter årets största överraskning Empoli och bara fyra poäng efter fjärde placerade Palermo. Alltså har Milan all chans i världen att knipa den där sista Champions League platsen. Och vilket fiasko det skulle vara om de inte skulle lyckas ta den där platsen. Framförallt om Empoli vid slutet av säsongen skulle stå som de fjärde och sista laget. Kvar på vägen finns Messina, Catania, Fiorentina och så klart Empoli.

Det har ryktats om att Milan kommer att vila många ur den "ordinarie" backlinjen. Nesta, Maldini och Oddo skall tydligen inte spela. Och där, där har vi Empolis stora chans att vinna matchen eller åtminstonde knipa en poäng. Med Bayern matchen i färskt minne kan jag bara konstatera att Milan inte gjorde sitt bästa i defensiven. Snabba omställningar vållade problem för laget. Och om nu klippan Nesta saknas igen, ja då har Igli och Almiron all chans i världen att få in de där åtråvärda bollarna till nickstarka Luca. Favalli och Simic i all ära, men där är två backar som inte skrämmer någon skribent. Att sedan Dida sett darrigare än vanligt ut den här säsongen är inte heller ett styrke tecken från Milans sida.

Men skall vi prata om Milans styrkor, ja då räcker det med att titta på de två tunga på mitten, Pirlo och Gennaro. Där finns två spelare som verkligen kan dominera ett mittfält. Framför dem finns Ronaldinhos överman, i alla fall i mitt tycke, Kaka. Bättre spelare får man leta efter. Och som om det inte var nog med det så återfinner man Ronaldo framför Kaka. Inte så roligt att möta som försvarare kanske. Får hoppas att Balli har druckit sina koppar kaffe innan match så att han är beredd på den anstormning som jag förväntar mig att Milan börjar matchen med.

Spontant skulle jag tippa 2-0 till Milan, men det är Påsk, jag är på gott humör och jag har fullt förtroende för Empoli. Så därför slänger jag in tipset 1-1 och det blir, förhoppningsvis, ett glatt påskfirande för Empoli fansen.

EMPOLI Per Sempre!!!

Johan Mossberg2007-04-07 12:48:00
Author

Fler artiklar om Empoli