Lagbanner

Kampen om Europa

Den fortgår

Empoli spelar under lördagen en synnerligen viktig bortamatch på Sardinien. För motståndet stor Gianfranco Zolas Cagliari. Den store lille legenden som dessvärre inte längre är aktiv (dessbättre för Empoli) har onekligen satt sin prägel på laget sen han flyttade hem från London och Chelsea.

För närvarande innehar Empoli sjätteplatsen, dvs den sista Uefacupplatsen. Med endast 3 poäng upp till fjärdeplacerade Palermo. Men däremellan ligger formstarka Milan. Empoli bör kanske titta neråt i tabellen istället för uppåt. Placeringen efter vårt kära Empoli återfinns nämligen storebröderna Viola och med hela 8 matcher kvar att spela känns det tunna 4-poängsförsprånget ner till Fiorentina ganska litet. Jag är orolig. Ska Empoli missa Europa trots sin makalösa säsong? Ska allt varit förgäves? Nej det tycker jag inte, för idag vinner vi!

Att åka till Sardinien och ta sig an Cagliari är ingen lätt historia. Av någon anledning har ö-lagen i Italien ett ypperligt hemmaspel som de lever på säsong in och säsong ut, Cagliari är inget undantag. Med en kompott av gammalt & ungt (Chimenti & Canini) och med en blandning av bra & dåligt (Esposito/Suazo & Budel) vet man inte var man har Sardinierna.

Med 3 segrar på de 5 senaste matcherna har Cagliari lyft sig till en stabil elfteplats och även om Suazo inte alls har motsvarat fjolårssäsongens målfabrikation kommer han att vara ett ständigt hot för Empolis disciplinerade försvar. Lyckligtvis, om man ska vara subjektiv, lär inte underbare Mauro Esposito spela matchen, något som lugnar min nervösa Azzurosjäl.

Med näbbar, klor, vilja och känsla ska Empoli vinna denna match. För liksom alla andra är även denna match imperativ för Empolis jakt på Europa. Jag hoppas innerligt på en säker seger, men ni liksom jag vet att ingen match i Serie A är lätt. Förutom matcherna mot Ascoli.

Forza Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-04-14 13:29:00

Fler artiklar om Empoli