Lagbanner

Välkommna Torino

Empoli tar ikväll emot Torino i sin kamp om de där Europa platserna

Slutspurt av ligan. Känner ni det? Mer och mer nagelbitande för bottenlagen. Mittenlagens fans hoppas att just deras lag har haft ett mellan år men ändå avslutar ligan snyggt. Vissa drömmer till och med om att lagen skall ta tag i de där mikroskopiska halmstrået och dra sig upp till en Europa plats. Och vissa andra, såsom jag själv, sitter bara och njuter. 

För oavsett hur det går, så är Empoli säsongens stora överraskning i mina ögon, tillsammans med Reggina. Tippade att åka ut av mina kollegor, tippade precis över botten av oss på redaktionen och så står vi nu här. 49 poäng. Av Empoli. Som tappat Tavano och Coda och ersatt dessa med Adani och Saudati. Nej, det är inget mindre än en riktigt tungt bedrift av Cagni att få alla att dra åt samma håll, och att det fungerar är ännu större.

Dock lär det inte bli någon film om Cagnis mannar, för historien saknar den där "amerikanska touchen" som gör att den skulle kunna bli en best seller. För Cagnis mannar kommer inte att vinna något. De kommer förmodligen inte att rubba Grande Milan på fjärde platsen. Man kommer kunna visa upp en kanske femte, sjätte plats i ligan, vilket är en jättebedrift av en klubb som Empoli. Men de kommer inte att lämna några avtryck i någon historie bok som man kan läsa om 40-50 år. Däremot kommer VI alltid att komma ihåg det här laget. Vem vet, de kan har varit början på något mycket större. Det vet vi bara säkert om 40-50 år som sagt.

Men då är då och nu är nu. Och ikväll gäller först och främst tre poäng mot Torino. En inte helt omöjlig uppgift då Turins just nu bästa lag huserar på en 15:e plats i ligan. Lagen har mötts på Carlo Castellani stadion 3 gånger. En Empoli seger och två lika har det blivit. Låt oss nu hoppas att det blir ett till streck i vinst kolumnen. 

FORZA EMPOLI PER SEMPRE!!!

Johan Mossberg2007-04-22 12:12:00
Author

Fler artiklar om Empoli