Lagbanner
Kan Empoli bibehålla sviten?
Balli är skadad

Kan Empoli bibehålla sviten?

Borta mot Inter är utan tvekan den svåraste matchen denna säsong för Empoli och övriga lag i Serie A

Empoli har nu raddat upp en hel drös av matcher irad där man är obesegrad. Mycket tack vare Cagnis starka försvar men också stor kudos till Davide Bassi. Empolis framtidsman mellan stolparna.

21-årige Bassi tippades av redaktionen att få sitt genombrott denna säsong. Så har det inte riktigt varit hittills då veteranen Daniele Balli har gjort sin livs säsong. Men nu när kaffeberoende Balli är skadad har det gett utrymme för den lovande Bassi. Tre raka matcher har det blivit för ynglingen och därigenom tre konsekutiva nollor. Ett mycket bra facit för en Serie A-debutant.

Inter är som ni vet redan klara ligamästare. Förhoppningsvis ska detta faktum hindra Nerrazzurri från att spela ut hela sitt register på Giuseppe Meazza senare idag. Senaste gången lagen möttes vann Inter tämligen komfortabelt på Castellani. Dock slutade fjolårsmötet dessa lag emellan på Meazza i Empolis favör (1-2). Detta sedan Materazzi avgjort matchen med ett makalöst självmål. Riktigt så Pazza kommer varken han eller Inter att vara idag dessvärre.

Empoli har, liksom i alla andra matcher denna säsong, chans att få med sig poäng hem till Toscana i denna match. Dock blir det svårt. Det krävs en tokigt bra insats av inte bara försvaret och Bassi, utan också Vannucchi, Almíron, Buscé & Saudati. Ja hela laget. Men det har hänt förr. Så varför inte nu?

Positivit i Interlägret är att Zlatan Ibrahimovic saknas. Den högst överskattade anfallaren som bleknar rejält i jämförelse med klassanfallare som Toni, Totti, Lucarelli, Mutu och Bianchi, är nyopererad vilket öppnar för ett mobilare anfallsspel i hemmalaget. Det ser således onekligen svårt ut för Empoli. Men det kan gå. Jakten på Europa fortgår!

Forza Empoli Per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-04-29 11:24:00

Fler artiklar om Empoli