Lagbanner
Revanschsuget Empoli
Luca Saudati

Revanschsuget Empoli

Söndagens match handlar om Europa och revansch

Catania besöker Carlo Castellani under söndagen för att säkerställa sin fortsatta existens i Serie A. Ett Catania som tog hela Serie A med storm under hösten, ett Catania som gäckade oss Azzurier hela hösten, ett Catania i fritt fall.

Ni kommer väl ihåg senaste mötet lagen emellan? Catania vann dessvärre tämligen enkelt nere på Sicilien och återtog därmed sin sensationella fjärdeplats från det redan då sensationella Empoli. The tables have turned. Medan Empoli har trummat på/hankat sig kvar i toppen har Catania fallit längre och längre ner i tabellen efter det synnerligen omdiskuterade derby di Sicilia.

Empoli kommer från en lite sämre period än vi har vant oss vid denna säsong. Mållöst hemma mot Torino följdes upp av 1-3 på Meazza mot ligasuveränerna Inter. Catania däremot bortaslog Udinsese starkt med matchens enda mål. Då som nu var det ett taggat Catania som slogs för sin överlevnad. De lagen är alltid svårast att möta. Men Empoli vet vad det handlar om. Fjolårssäsongen var en enda lång strid i limbo för Empoli. Ända till slutet då kontraktet säkrades.

Empoli kommer likt de gästande sicilanarna att slåss med näbbar, klor, defensiv disciplin och snabba omställningar för att ge sig hän åt den åtråvärda Europaplatsen. Uefacupen för gli Azzurri di Toscana vore en sanslöst bra insats. Långt mycket bättre än gästernas Gionatha Spinesi och alla hans drömmål. Matchen i matchen? Luca Saudati mot Gionatha Spinesi. Prima punta mot Seconda punta. De hade säkerligen bildat ett vasst anfallspar.

Jag är väl medveten om att åsikter inom fotbollen sällan delas generellt men jag vill i vilket fall att Empoli slår Catania av två orsaker. Den första är givetvis att målet är Europa. Den andra anledningen är att jag helst ser Gli Elefanti som det tredje laget ner i Serie B tillsammans med Ascoli och Messina. 

Livorno fungerar nämligen som någon slags motpol till majoriteten i seriesystemet så att mista dem vore tråkigt och ge ett något brunare år. 

Parma är ett lag som funnits i mitt hjärta längre än Empoli. De får inte åka. 

Reggina, hur kan man ogilla Kalabriens stolthet efter denna säsongs makalösa insats? 

Siena, ju fler Toscana-lag dess bättre. 

Om Sicilien ska representeras ska givetvis underbara Sardinien representeras av härligt kaotiska Cagliari.

Torino, Turins bästa lag. Hur kan man vilja dem illa om man inte är Juventino?

Chievo. Åsnorna gick upp som en sol för några år sedan och har sedan dess sjunkit som en väldigt långsam pannkaka. Vad vore Verona utan Serie A? Romeo & Julia undantaget.

Dock tror jag inte att Catania åker. De har gjort det totalt sett bra. Bättre än många andra av bottenkonkurrenterna och mitt tips faller på underpresterande Torino. De och Juventus lär byta plats i seriesystemet till hösten. Dessvärre.

Medan vi hoppas på att Roma slår ett kanske nyvaknat Palermo hoppas vi även på revansch. För det är vad Empoli vill ha. Catania får se upp.

Forza Empoli per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-05-05 11:36:00

Fler artiklar om Empoli