Lagbanner

Derby igen

Derby helgen fortsätter, från BP-AIK igår till Siena mot Empoli idag. Empoli står på 53 poäng i nuläget, den sista CL platsen ligger förnärvarande på 60 poäng. Således finns det fortfarande en liten, liten chans att få se Empoli i CL kval nästa säsong.

Derby, borta på Artemio Franchi Di Siena. En tuff uppgift för Empoli. De två mötena på Artemio Franchi Di Siena har inte slutat bra för Empolis del, två förluster och 0-5 i målskillnad. Att sedan Siena ligger på nedflyttningsplats och är piskade att vinna gör inte saken lättare för Empoli. Motivationen att undvika nedflyttning håller jag som starkare än motivationen att kanske spela CL nästa säsong.

Däremot tror jag inte att Siena vinner. Jag är övertygad om att de kommer att kämpa och slita för att göra mål och bärga 3 poäng inför hemmapubliken. Men jag tror att de kommer möta samma köttmur som bland annat Milan, Lazio, Sampdoria och Palermo fått känna på. Den starka defensiven och de livsfarliga kontringarna genom signori Vannucchi.

Empoli kommer få kämpa hårt för en seger, men Cagni kommer se till att hans killar gör det som behövs för att vinna. Luca är säkert intresserad av att utöka sin målproduktion från 12 mål till kanske 13-14. Empoli håller på att göra en tokigt ba säsong som ingen, INGEN trodde att man skulle lyckas med. Inte ens vi på redaktionen kunde ana detta. Att falla på målsnöret och börja hacka mot Siena, det finns inte i min värld i nuläget.

Matchen slutar 2-1 till Empoli, målskyttar vågar jag inte sia om men Luca ligger bra till.
Sen så är det jag och tippa också så ta tipset med en nypa salt och sattsa inte hela ert sparkonto på de där nu.

Empoli Per Sempre!

Johan Mossberg2007-05-13 12:11:00
Author

Fler artiklar om Empoli