Lagbanner
Tung derbyförlust
Chiesas Siena blev oss övermäktiga

Tung derbyförlust

Om än väntad. Mot Siena

Empoli har trots denna förlust stått för en makalös säsong. En sanslöst bra säsong. Men ett lag kan inte gå vinnande ur alla strider. Och trots att Empoli spelat bra mot i stort sett alla lag utom Inter denna säsong har de stora problem i derbymatcherna. Fiorentina, Livorno och just Siena verkar vara de svåraste motståndarna för gli Azzurri di Toscana.

Empoli saknade Balli, Adani, Lucchini, Pratali, Raggi, Almíron och Pozzi. Det vill säga i alla fall sex ordinarie spelare. Konstigt att Empoli hade svårigheter med ett Siena som kämpade för överlevnad. Nej. Inte alls konstigt.

12 minuter in i matchen nickade Daniele Portanova in 1-0 till hemmalaget. Ridå. Att sedan ledaren Richard Vanigli drog på sig det röda kortet hjälpte föga. Att forne Empolihjälten Massimo Maccarone satte 2-0 och spiken i kistan sved. Extra mycket. En tung, men väntad förlust.

Champions League är nu helt ute ur bilden för Empoli och de andra jagande. Det blir Milan och Lazio som tar det stora steget ut i Europa. Bara att gratulera! Empoli får nu med två matcher kvar sikta in sig på Uefacupen. Spännande, oerhört spännande.

Empoli
Bassi, Buscé - Marzoratti - Vanigli (utv. 34') - Ascoli, Eder - Marianini - Vannucchi (Tosto 46') - Ficini - Matteini (Caturano 80'), Saudati (Coralli 64')

Som ni ser var det ett sargat Empoli. Första matchen för säsongen som Eder startar. Säger en del. Kul med ungt, nytt blod. Men ibland är det inte tillräckligt.

Forza Empoli per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-05-14 11:47:00

Fler artiklar om Empoli