Lagbanner
Spelarbedömningar i Empoli
Sergio Almíron har varit en av Empolis bästa spelare den gångna säsongen

Spelarbedömningar i Empoli

Efter Empolis makalösa säsong är det äntligen dags för spelarbedömningar

Jag vill härmed inleda med en ursäkt. Vi på redaktionen är självklart lika besvikna på oss själva som ni läsare är missnöjda med vår abscens. Det har dessvärre funnits andra prioriteringar och därför har en säsongsresumé och spelarbedömningar uteblivit fram till nu.

Empoli har precis gjort sin bästa säsong någonsin. En sjundeplats i Serie A med efterföljande Uefacup-spel. En smått otrolig bragd av Gli Azzurri di Toscana. Nedan följer säsongens spelarbedömningar där skalan sträcker sig från 1-5 där 5 är bäst medan ettan givetvis blir femmans motpol.

Målvakter

Daniele Balli - 4
På ålderns höst har Balli stått för sin bästa säsong i karriären - liksom Empoli. Han hamnade lite i skymundan i allmäna medier i höstas trots sitt fantastiska spel och han har definitivt varit en av dem som bidragit mest till Empolis slutplacering. Balli har varit bäst när det gäller och även när det inte gjort det. Empoli gör rätt i att ge den espresso-maniske 39-åringen fortsatt förtroende.

Davide Bassi - 3
Gjorde inte en enda match under hösten, men fick ett slags genombrott på sena våren då Balli skadade sig. Unge Bassi inledde med ett par hållna nollor och han ingav ett stabilt intryck. Vi får se vad framtiden har i famnen åt spännande Bassi.

Försvarare

Daniele Adani - 3
Ständigt underskattade Daniele Adani har i Empoli återupprättat sitt sargade rykte från den skadedrabbade tiden i Ascoli. Inte sagt att han varit ständigt frisk här i Empoli, men bra har han onekligen varit. Så pass bra att kontraktet nu har förlängts över nästa säsong.

Nicola Ascoli - 2
Får man inte spela särskilt mycket är det svårt att prestera. Ascoli är dock en viktig spelare i Cagnis lagbygge då han ständigt finner sig i att sitta på bänken för att eventuellt ersätta sina lagkamrater. Han har som sagt inte spelat mycket, men när han väl fått förtroendet har han varit godkänd.

Ivano Baldanzeddu - 2
En ung försvarare som undertecknad trodde skulle få mer speltid under säsongen. Har endast gjort ett fåtal matcher och presterat därefter.

Eduardo Rincon - 2
Har liksom Baldanzeddu inte fått spela särskilt mycket. Fick någorlunda med speltid under säsongens sista matcher och gjorde inte bort sig.

Stefano Lucchini - 3
Utvisningsbenägne Lucchini har hållit sig i skinnet under säsongen och därmed har han spelat säkert. Spelar överallt i backlinjen och är mycket hårdför. Inte gjort bort sig i någon match och har eventuellt spelat över sin förmåga. Ryktas vara påväg bort dessvärre.

Lino Marzoratti - 3
Det skadedrabbade Milanlånet har skött sig bra när han väl har varit tillbaka på planen. Lånet sträcker sig också över nästa säsong. Något vi i Empoli är mycket glada över.

Francesco Pratali - 3
Lugn, säker och envis. Det är Pratali. En krigare som sällan ger upp och spelar efter sina förutsättningar. Ett par onödiga kort har det blivit, men det är sådant man får ta om man vill ha en krigare.

Andrea Raggi - 4
Har absolut varit säsongens bästa försvarare i Empoli. Spelar suveränt både som mittback och högerback. Den unge, starke Raggi har varit en nyckelspelare i jakten på Europa och jagas nu enligt rykte av flera större klubbar. Vi hoppas innerligt att han stannar.

Vittorio Tosto - 2
Huruvida Empoli har läkare eller ej låter jag vara osagt, för skadedrabbat är laget. I synnerhet gamle Tosto som knappt fått vara hel två matcher i rad. Kan egentligen bättre än vad han har visat, dessvärre har skadorna gjort sitt. Är dock en av Cagnis favoritspelare och lär återfinnas till vänster i backlinjen i höst.

Richard Vanigli - 3
Ikonen Vanigli har spelat säkert och rutinerat samt agerat utefter sin ålder. Något som unga spelare i Empoli har kunnat falla tillbaka på under matcher. Vanigli har precis som Adani fått sitt kontrakt förlängt över nästa säsong.

Mittfälttare

Sérgio Almíron - 4
Var skadad en stor del av hösten, men kom tillbaka till säsongens andra hälft med sitt dynamiska tvåvägsspel. Säkra passningar, mäktiga skott och säkert bollvinnande karaktäriserar Almíron på fotbollsplanen. Det är nog därför som Juventus vill ha honom.

Antonio Busce' - 4
Kantvirtuosen Busce' har i alla matcher han spelat varit ett ständigt orosmoment för motståndet. Cagnis snabba och enkla kontringsspel har passat den gamle Busce' som foten i skon och det är med stor vördnad som man talar om Antonio Busce' i Empoli.

Fabrizio Ficini - 2
Lugn, säker och åsidosatt. Ficini har inte haft det lätt med vare sig tempo eller speltid. Frågan är om detta kaptensmaterial återfinns i Empoli till hösten.

Francesco Marianini - 3
Kom från Lecce inför säsongen där han knappast hade rosat marknaden. I Empoli har han överraskat positivt med sin hårdföra stil, visserligen har han inte glänst, men bra, det har han varit.

Davide Moro - 3
En härlig, avig spelare som har spelat både på kanten och centralt. Han har skött sig bra stora delar under säsongen, olyckligtvis är han ganska ojämn med en låg lägstanivå.

Ighli Vannucchi - 5
Empolis absolut bästa spelare under säsongen och helt klart Serie A:s mest underskattade spelare denna säsong. Varje anfall har gått igenom kapten Vannucchi som äntligen har visat sina belackare vad han går för. Säkerligen för gammal för att gå till någon annan klubb vilket gynnar oss. Vannucchi är den viktigaste spelaren i Cagnis lagbygge.

Anfallare

Claudio Coralli - Betygsätts ej
Har ej spelat tillräckligt fär att betygsättas.

Eder - 2
Har inte fått spela mycket i Cagnis enmanna-anfall och har endast fått agera inhoppare i ligan, med inte särskilt gott resultat.

Davide Matteini - 3
Fick mest spela vänsterytter under säsongen vilket han gjorde med bravur. Gjorde även ett par mål tack vare sitt rappa steg. Vi får hoppas att Palermo inte ser honom när de går igenom sina delägarskap.

Nicola Pozzi - 3
En svag trea på skalan får han faktiskt. En snabb och intressant ung anfallare som verkar lånas av Milan även under nästa säsong. Har en mycket hög högstanivå, dessvärre för ojämn.

Luca Saudati - 5
Säsongens utropstecken! Näst bästa spelaren efter kapten Vannucchi. Vi här på redaktionen kritiserade värvningen av Saudati rejält i höstas, men där tog vi fel. En synnerligen smart värvning skulle det visa sig. Vem behöver kvicke Tavano när man har starke Saudati?

*Fotnot - Spelare som har lämnat Empoli under säsongen (exempelvis Mirco Gasparetto) betygsätts inte.

Vi ser fram emot sommarens transfermarknad med stort nöje!

Forza Empoli per Sempre!!!

Leonard Jägerskiöld Nilsson2007-06-18 13:45:00

Fler artiklar om Empoli