Lagbanner

Svår start för Empoli

Empoli sparkar igång Serie A kampanjen med ett tufft derby mot Fiorentina

Empoli tappade inför säsongen två tunga namn, och en av mina personliga favoriter i Empoli. Den argentinska yrvädret Almiron lockades av pengar och möjligt europaspel i Juventus och packade ihop sina saker och reste till Turin. Stefano Lucchini valde en trevligare stad än Turin och gick då till ett lag med förmodligen ett av världens mest innovativa klubbmärken, Sampdoria blev ny adress. 

Inga stora nyförvärv togs in, precis som när Tavano lämnade plockade Cagni in några lovande ungdomar men inte så mycket mer. Dags att börja gnälla över detta? Nej, förra säsongen ställde jag och Leonard oss frågande till varför man då inte ersatte Coda och Tavano. Man kan konstatera att Tavano och Coda inte saknades alltför mycket förra säsongen. Jag hoppas att samma sak gäller för Almiron och Lucchini denna säsong.

Saudati och Pozzi skall bli intressanta att följa framåt i år för Empoli, även yngligen Volpato hoppas jag skall ta flera steg i sin utveckling och blomma ut kraftigt denna säsong, hans första i Empoli. På mitten har vi kvar Serie A:s kanske mest underskattade spelare, Ighli Vannucchi. Han blir den som leder de flesta anfallen i år. Han kommer även i år få sällskap av Buscè, Moro och Marianini. Dessa herrar kan nog ställa till det för ett par etablerade lag även iår. Helst av allt får de börja redan mot Fiorentina.

Fiorentina då? Tappat offensiva krafter i form av Bojinov och Toni men ersatt med Vieri och Osvaldo, lägg där till att truppen redan innehöll spelare som Frey, Liverani, Pazzini, Santana, Jörgensen, Van Den Borre, Donadel och Serie A:s kanske bästa spelare förra säsongen Adrian Mutu. Ett lag som verkligen kan utmana de stora i toppen. 

Förra året blev Fiorentina för stora för Empoli, 1-2 och 0-2 blev de i de båda matcherna förra året. Inte så charmiga resultat för oss Empoli fans. Tyvärr tror jag inte att de blir någon ändring på detta i inledningsmatchen denna säsong. Fiorentina är på papperet några nummer för stora för Cagnis kollektiv. Men jag hoppas så innerligt att jag har fel.

Forza Empoli per Sempre!

Johan Mossberg2007-08-25 14:12:00
Author

Fler artiklar om Empoli