Lagbanner

Rom-resa igen

Empoli reser till Rom för att mäta krafterna med det klassiska laget Lazio. Det är en match mellan två lag som inte startat säsongen på det sätt man kanske kunde hoppas på.

Empoli har efter två matcher lyckats skrapa ihop 0 poäng och endast göra 1 mål framåt. Visserligen har man mött Fiorentina och Inter så man kanske inte skall vara så förvånad, men 1 poäng hade man gärna kunnat hoppas på i alla fall. Men så är det inte, bara för Cagnis mannar att bita ihop för kvällens motstånd är inte mycket sämre än de två inledande. Dock har Lazio inte heller startat strålande, 2-2 hemma mot Torino och 0-0 borta mot Sampdoria, inte direkt den start man hade hoppats på i Lazio lägret.

Alltså två lag som förmodligen välkomnade landslagsuppehållet för att slipa på vissa taktiska bitar och försöka hitta ett vinnande koncept. I Empoli betyder det att hitta den som skall fylla tomrummet efter den flyktande Almíron. För det var uppenbart att den ersättaren inte fanns på plan mot varken Fiorentina eller Inter.

Tyvärr tror jag inte att Empoli lyckas greja en trea ikväll. Varför? För att på 6 möten med Lazio har Empoli lyckats ta 1 av 18 möjliga poäng i Rom mot Lazio. Och den pinsamma målskillnaden 20 mål mot 7 gör inte det hela bättre. Förra året blev det 1-3 förlust för Empoli då Almíron gjorde tröstmålet i den 95:e match minuten. 

Skall man ha någon chans på poäng så måste hela laget gå ut och vara beredda på 90 minuters hård kamp. För Lazio lär inte vika ner sig, de kommer satsa på att bättra på sin poängskörd inför sin fanatiska hemmapublik. Empoli får hoppas på underskattning från Lazios sida, då har vi en chans om vi tar den tidigt med några hårda tacklingar och luriga skott. Då kan vi får Lazio i gungning. Spelar vi däremot med respekt och är ständiga 2:or på bollen, jag då får vi nog åka hem med 3-4 mål i baken. Men skam den som ger sig.

EMPOLI, Per Sempre.

Johan Mossberg2007-09-15 11:57:00
Author

Fler artiklar om Empoli