Första 3an på hemmaplan

En försenad matchrapport om Empolis första hemmaseger och Antonio Di Natale.

Reggina kom till Toscana för att försöka ta poäng av Empoli som inte lyckats med att ta en enda hemmaseger tills i söndags. Men Regginas nya tränare Di Canio fick lämna Nord och bege sig till Syd med sin andra raka förlust i bagaget. Reggina spelade bra men räckte helt enkelt inte till när Buscé och Di Natale drog upp tempot och såg till att bärga säsongens tre första poäng på hemmaplan framför en fanatisk publik. Slutsiffrorna skrevs till 4-2 och Di Natale stod för tre av målen.

Nykomlingsmötet tog fart direkt, redan efter 4 minuter så tog Empoli ledningen. Di Natale fick en perfekt passning av Buscé i djupled och lyfte snyggt bollen över Regginakeepern.

Glädjen skulle dock bli kortvarig, tre minuter senare så blåste domaren straff för Reggina. Duktige Japanen Nakamura slog säkert in straffen bakom Empolimålvakten Berti som inte hade någon chans.

Empoli var dock det bättre och mer tempostarka laget för dagen och innan halvtid så kunde man återta ledningen. Det var Di Natale igen, en frispark från höger nickades bort av Reggina försvaret men inte bättre än att Di Natale kunde snappa upp den vid straffområdes gränsen och placera in 2-1 som stod sig halvleken ut.

Empolis mittfält, den offensiva delen av mittfältet var strålande i den första halvleken och skapade mängder av chanser, även om Reggina kontrade bra så var 2-1 i underkant för hemmalaget.

Redan i inledningen av den andra så dubblade man sin ledning, den här gången var det Tommaso Rocchis tur att göra mål från straffpunkten. Han väntade ut målvakten och slog säkert straffen i högra hörnet.

Reggina fick kontakt igen men bara för stunden, duktige förvararen Vargas skallade in 3-2 efter hörna. Ett märkligt mål där Vargas träffade bollen med bakhuvudet och nickade bakåt in i närmaste krysset.

Di Natale som även blev uppkallad till landslaget var dock inte nöjd med dagen, det var ju bara ett mål upp till delad skytteligaledning.

Empoli drog upp en kontring och bollen hamnade ute hos Gianpieretti på högerkanten, han slog ett perfekt inlägg som Di Natale i misstänkt offsideposition med mycket möda fick in i målet.

Första hemmasegern var ett faktum men knappast den sista, Empoli spelar bra och rolig fotboll och den offensiva delen av mittfältet håller högsta klass. Det görs många mål framåt, kan man bara täppa till bakåt så kan det bli riktigt bra tror jag.

Kanske kan det bära ända till en Europaplats?