Lagbanner

Empoli 3 - 1 Piacenza

Igår så lirade två bra lag...

Igår så spelade två hyfsade lag som varit nära på att åka ner till Serie B. I alla fall Empoli, det ser jättemörkt ut för Piacenza.

Matchen slutade 3-1 och här är sammanfattningen av, Empoli – Piacenza.

Många tippade igår innan matchen att Piacenza skulle vinna eftersom att de ändrats och de blivit bättre. Men alla hade fel.
Matchen startades ganska segt då inga chanser skapades. Men några få minuter senare så gjorde Empolis ”stabila” målvakt en tabbe som nästan ledde till ett mål. Hubner var snabbt framme men tyvärr så blev det inget mål.
I den 27.e matchminuten så fick Empoli sin första målchans igenom Rocchi. Han drog på sig ett bra skott som målvakten räddade.

Några minuter senare så gjorde gamle Berti en stor tabbe, igen (!!!), som nästan ledde till ett mål. Som vanligt var Hubner och Eusebio Di Francesco framme för att peta in den, men Berti säkrade situationen och han skottade bort bollen.

Matchen var ganska tråkig efter dessa chanser och båda lagen passade runt bollen.
Men efter halvtidsvilan så fick vi se en superb match av båda lagen.

Matchen inleddes med mycket fina chanser, men tyvärr så var det ingen av chanserna som var farliga. I den 55.e minuten så vad genien Grella framme, och han nätade matchens första mål. Efter denna mål så vaknade Empoli upp.

Senare kom det andra målet. Busce sprang fram med bollen förbi några backar, och han gav en mycket fin passning till Tavano som iskallt kunde avsluta. Borriello var i offside fast domarn blåste ej av.

I den 81.a första minuten var det dags igen. Busce fick bollen mycket fint, och han sprang fint och fintade fint. Senare så passade han in bollen i mitten av målområdet, där stod Borriello helt omarkerad. Han drog på sig ett skott som blev ett mål till slut. Detta var hans första mål i Empoli tröjan. Grattis får man väl säga.

Piacenza var faktiskt inte helt borta, de reducerade igenom gamle Hubner. När Hubner hade hunnit göra sitt mål så hade redan hälften av Piacenzas klack stuckit.

Själv så tycker att matchen var sådär i första halvleken. Men i andra halvleken var det roligt. Vi får hoppas att Piacenza klarar sig då de ligger risigt till. Empoli kan klara sig väl, så det inte skiljer säg så mycket mellan lagen runt omkring Empoli.

Shahin Baharan2003-03-10 20:10:12

Fler artiklar om Empoli