Lagbanner

Kungen är tillbaks i stan!

Äntligen, efter flera veckors skada, så är Vannucchi tillbaka i toppform, själv så tycker han att...

I söndags förra veckan vann vi en skön match mot Chievo. Vi hade nästan alla odds emot oss, men som vanligt hade jag och fansen rätt, samtidigt som ”experterna” hade fel.
Denna match hade inte varit någonting om inte planens kung, Ighli Vannucchi, varit med.
Han spelade fram både Busce och Lucchini till deras fina mål, och fick höga betyg av många tidningar.

Men något som har varit ganska oroväckande för alla Empoli fans, har varit Vannucchis form. Han har varit ganska osäker denna säsong, men i de två senast matcherna, så har han visat upp vad han går för.

”Min prestation på plan var bra enligt mig, och många andra – det är fantastiskt att folk också tycker det – fast på riktigt så var det hela laget som spelade jättebra. Fotboll är ingen enmans sport, det är hela laget som är viktig och det är de som bestämmer hur man spelar på planen. Resten av de 10 spelarna låg bakom min match, och mina framspelningar. Det började gå lite dåligt för oss, men nu har vi visat många att vi är tillbaka, och att Empoli stjärnorna, hela laget, är tillbaka för att visa att vi är Serie A material”

Vannucchi är tillbaka efter sin skada, som varat nu i ett tag. Det har drabbat honom hårt, och han har haft skadeproblemet nu i ett långt tag under hela säsongen.

“Min säsong har varit skadedrabba. Och jag har spenderat ganska mycket tid på bänken, då det alltid har funnits en spelare som har varit bättre än mig - och som förtjänat en plats i startelvan, före än, en sjuk och skadad fotbollspelare som mig själv. Efter förkylningen och efter min lilla ”olycka” med min fot så har jag förlorat konditionen, och jag har jobbat jättemycket för att få tillbaks den till normal.
Men nu så är jag lugn, och jag har hittat min form igen. Jag känner mig helt ny, och det känns som om det är början av säsongen”.


Enligt Vannucchi själv så har han fått tillbaks samma form som han hade i början av säsongen. Han har visat det i två veckor nu, och han har skött sig jättebra på träningarna.

Jag kan ganska stolt säga att inga lag är ute efter honom, och han lär stanna kvar nästa säsong.
Vi får hoppas på att han spelar lika bra säsongen ut som han spelade mot Chievo.

Shot out to Jimmy Palmborg

Shahin Baharan2003-04-16 00:01:00

Fler artiklar om Empoli