Lagbanner

Slutspurten

Med sex omgångar kvar av Serie A så känns det som om ”vi” (Empoli) har allt i egna händer för ett fortsatt spel i Serie A nästa säsong.

Med två riktigt tunga matcher kvar på schemat och fyra lite enklare.
Redan på lördag så får vi spela den tuffaste matchen som är kvar av dom som skall spelas, mot Milan som kommer att bli oerhört tufft, vi får hoppas att skadorna minskar och vi får i stort sett ordinarie trupp dom sista matcherna. Övriga lag som Empoli skall möta är:

Empoli – Udinese
Modena – Empoli
Empoli – Atalanta
Torino – Empoli
Empoli - Parma

Vi kan börja med att berätta lite om Milan matchen som kommer här näst.
Som jag sa tidigare så blir det en svår uppgift, men inte helt omöjlig. Vi behöver få tillbaka våra nyckelspelare Luca Saudati och Antonio Di Natale, visserligen spelade Di Natale runt 81 minuter av matchen mot Chievo, men med känningar i kroppen.
Förutom att vi vill ha tillbaka våra spelare så måste vi spela vårat eget spel, det är det som vi kan vinna på tror jag, och vi får även inte backa hem alldeles för långt. Milan kommer att äga spelet, det kan jag se framför mig, men jag tror det blir en liten skräll här ändå. Vi kommer att chocka Milano publiken förhoppningsvis, matchen kommer att sluta oavgjort, några resultat vågar jag inte tippa tyvärr, men om vi spelar vårat eget spel och inte faller enda ned till målvakten så ska vi nog kunna fixa en pinne med oss hem, men det kommer att bli ruskigt svårt.

Ja! Sedan är det Udinese som kommer på besök, det enda jag kan säga här är, vi har hemmaplan, vi har publiken bakom oss, det är bara att anfalla så gott som det går. Hemma så ska vi inte falla tillbaka, kan vi slå Chievo kan vi allt slå Udinese.

Efter Milan och Udinese matcherna är det tre riktigt tuffa och viktiga matcher. Både Modena och Atalanta som vi kommer att möta är indragna i bottenstriden och här kommer det att bli kamp, det kan jag lova. Med tanke på att Lazio bara fick 0-0 mot Modena så finns det förstås en del kapacitet i detta lag, men i en sådan här situation får man inte tänka på sådant.
Atalanta har svajat fram och tillbaka hela säsongen känns det som, och här har vi också en relativt stor chans att vinna. Men jag kan inte heller tippa vad jag tror kan komma att hända denna match.
Torino är redan nedflyttade och där är det vinst som endast räknas, inget annat.
Parma som står som motståndare sista matchen kan jag inte ens se hur det går, men förhoppningsvis har vi säkrat platsen till Serie A redan.

Det som talar för oss: Är att vi har en stark trupp som mycket väl kan skrälla mot dom lite större lagen, vi har ett lag som nästan alltid drar åt samma håll, alla litar på varandra och att vi har lättare spelschema en Modena och Reggina. Formen verkar peka uppåt

Det som inte talar för oss: Skadorna räds jag mest åt, många yngre orutinerade spelare som kan komma att få spela då.

Som sagt så känns det som om vi har allt i våra egna händer, nu är det upp till spelarna som måste visa att dom vill hänga kvar. Jag tycker vi har åtminstone en starkare trupp en både Modena och Reggina.
Nu är det bara att kämpa, och inte försöka dra på sig någon onödig utvisning.
Må bäste lag vara kvar får man väl säga nu.

Jesper Björklund2003-04-16 22:19:00

Fler artiklar om Empoli