Lagbanner

Säsongens historia och känslor

Empoli var ett skrälllag. Nu är de en massa fotbollsspelare som inte vet vad de gör. Det här tycker fansen om säsongen...det jag skriver är direkt ifrån fansen

Förluster, förluster och mer förluster. Så ser Empolis senaste matcher ut. Empoli har inte direkt haft världens bästa säsong då de inlett den rent sagt uselt. Förra året så var Empoli kända som skrällarnas kungar, det lag som kunde slå Milan med 1-0. Det lag som spelade otroligt bra tillsamans, och det laget som hade den efterlängtade Di Natale.

Men nu så har allt vänt. Nu är Empoli kända som gårdagens fisk, laget utan spelkänsla. Laget som släpper in världens dåligaste målförsök. Taffarel var påväg in, fast enligt honom så ville gud inte det. Nu ryktas det om att Rapaic ska till Empoli...hmm, ska man bli glad eller ta det som en nypa salt?

Det enda som varit positivt med Empoli har varit just Di Natale. Utan honom så hade Empoli nog legat sist med noll poäng. Han är gossen som fixat fram de poäng som vi har just nu, vilket inte är mycket.

Silvio Baldini var kung, han fick Empoli att prestera på topp och spela som ett lag. Och det hjälpte dem fram till ett någorlunda bra position som Empoli fansen var nöjda med. Men det dög inte..Empoli kickade honom och tog in Daniele Baldini. Samma efternamn...det fick mig att skratta första gången jag läste det. Och nej, jag har inte slutat skratta, jag skrattar fortfarande åt honom och hans "knowledge" om laget. Hans knowledge? PFFTH, och hahaha. Vilken knowledge var det da? Hans kunskap om laget har fört oss ända ner till botten av tabellen, där vi inte tillhör.

Nu så har de hämtat in en annan manager som jag vet absolut 0.0 om. Det sägs att han är bra och att spelarna presterat bättre under träningarna, fast det fick jag läsa VARJE, notera VARJE DAG på Empolis officiella hemsida. Så vad man ska tro om Empolis säsong är fortfarande en gåta...

Men om Managern är hälften så bra som han sägs vara så kommer Empoli klara minst av att stanna kvar i Serie A där vi hör hemma. Men som sagt, Daniele skulle ju vara bra och kunna Empoli utantill, fast vi vet ju hur den sagan gick.

Men kan kanske Attilio Perotti skrälla med Empoli? Den sagan och frågan bevaras långt under ytan, den dagen Empoli simmar upp, är den dagen alla döende Empolifans vaknar upp ur deras "förlustgravar" och får liv i sig igen. För just nu vet ingen hur det känns att vara en Empoli fan. För j@vligt är för fint.

Jag önskar att den dag kommer då jag stolt kan skriva "Jag tror faktiskt att Empoli vinner över Milan". Men det lär ju nog dröja, för de tiderna vi hade förra året med Silvio kommer vi nog ej att få tillbaks på ett tag. Tills dess håller jag mina tummar och ber till fotbollsgudarna att de hjälper Empoli. Att Empoli blir ett mittenlag, ingen Empoli fan begär mer. Bara ett mittenlag...

Shahin Baharan2003-11-01 02:35:00

Fler artiklar om Empoli