Lagbanner
Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-11-22 18:30

Hellas Verona - Empoli
2 - 1

Bittert slut borta mot Verona för Empoli
Azurri, de blå, med den vackra klubbskölden, hoppas slå tillbaka i helgens kommande derby.

Bittert slut borta mot Verona för Empoli

Ett sent insläppt mål (igen), visserligen vackert men oturligt, ställde till det för ett Empoli som annars öppnade starkt borta mot Verona. Nu hoppas laget på revansch i kommande derbyt mot Fiorentina på lördag.

Matchen började piggt för Empoli. I 17:e minuten sköt den gode skotten Liam Henderson ett inte alls oävet skott från långt håll som slog i kryssribban! I 23:e minuten hittade sedan Francesco in till sin anfallskollega Pinamonti som missade från nära håll. Där och då hade det kunnat stå 2-0 till Empoli.

Känslan i halvtid var klar fördel Empoli. Men till den andra halvleken skulle hemmalaget Verona ta över. I den 49:e minuten slog Barak till på ett inlägg från nyss inbytte Lazovic och det var 1-0 Verona. Vassa anfallaren Caprari slog till med ett lurigt skott 13 minuter senare där Empolimålvakten Vicario verkligen fick sträcka ut i full längd och tippa bollen utanför stolpen.

Ytterligare fem minuter senare var det dags för Empoli att få näta. I en tilltrasslad situation lyckades Pinamonti slå till bollen som gick via Veronaben fram till en helt fristående Romagnoli. Han slog till från 25 centimeter ungefär. Det var nog ett av de enklare målen för den rutinerade 31-åringen, ett sådant där måltjuvsmål av typ Christer Mattiasson eller Filippo Inzaghis snitt.

I 82:e minuten kom en frispark in i Empolis straffområde från 40 meter. Tidigare nämnde Barak var uppe och nickade igen fram till Simeone som missade. Det fanns vid denna tidpunkten ett visst tryck mot Empoli så det var inte helt förvånande när Barak (vilken kväll för honom!) i den 91:a minuten spelade fram till Tavez som sköt in bollen i bortre hörnet via Empoliben. Det var ett snyggt samspel mellan Barak och Tavez som föranledde målet men samtidigt var det snöpligt för Empoli då skottet kom ur ganska dålig vinkel.

Empoli gör återigen en bra match, dessutom på bortaplan mot ett bra lag. Men känslan efter ännu ett sent insläppt mål är att laget inte riktigt orkar i slutet av matcherna. Måtte nästa match innebära ett trendbrott. Det blir skönt att få chans till revansch så pass snart igen, det är nämligen derby i Florens på lördag den 27 november mot Fiorentina!
 

Oskar Örn2021-11-25 10:49:00
Author

Fler artiklar om Empoli