Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2022-03-06 12:30

Genoa - Empoli
0 - 0

Delad poäng borta mot Genoa - Empoli fortsatt utan trepoängare 2022

Publiken i Genoa hade inte bara tur med det vackra vädret. Söndagsmatchen var späckad av målchanser, men slutade ändå mållöst.

Empoli inledde med två kvalificerade målchanser och som vanligt var det Bajrami som höll låda; en frispark strax över ribban följdes av ett stenhårt skott rakt på mål och målvakt.

Sedan var det Genoa för hela slanten. Och målvakten i Empolis mål (hans namn känner ni vid det här laget: Guglielmo Vicario) storspelade. Han räddade frilägen och skottlägen. Mest spektakulär i första halvlek var en projektil utifrån som Vicario limmade (!).

Han hade också god hjälp av sina backar och trävirken. En hörna rensades på mållinjen av försvarande back, en annan hörna slog i ribban. 

Den mest spektakulära aktionen i matchen var dock Vicarios räddning i andra halvlek på Portanovas skott. Hela arenan hade räknat med mål när Genoas mittfältare vek in i banan och skruvade bollen upp mot krysset. Tiden stod still när Vicario tippade upp bollen i ribban med fingerspetsarna. 

Empoli får glädja sig åt delad poäng borta mot bottenlaget Genoa, speciellt som också Venezia under strecket förlorade hemma mot Sassuolo. Detta var alltså en dag då Empoli tog ett viktigt steg mot förnyat kontrakt. Men då Azurri rimligen vill mer än så finns det också mer att önska. Florenslaget har inte vunnit en ligamatch efter nyår. Vakna Empoli - det är dags att visa vad ni kan.  

Oskar Örn2022-03-07 10:50:00
Author

Fler artiklar om Empoli