Stadio Pierluigi Penzo, 2022-01-16 15:00

Venezia - Empoli
1 - 1

Delad poäng i Venedig
Coach Andreazzoli har lite grann att fila på med sitt Empoli.

Venezia och Empoli dominerade varsin halvlek på Stadio Pier Luigi Penzo i en match där Empoli länge såg ut att kunna knipa segern, men där man till slut kom undan med blotta förskräckelsen.

Azurri öppnade matchen starkt. Pinamonti hade tidigt en giftig nick som tvingade Sergio Romero i Veneziamålet till en kvalificerad räddning. Bajrami stod sedan för en snygg upprullning till Zurkowski som fick bollen vidare till Bandinelli. Denne valde att prova lyckan från distans med ett fint skott, dock utan nätkänning.

Som tack för kaffet slog Bandinelli kort senare en snygg cross in till Zurkowski; mittfältskollegan hade bara att raka in bollen på volley. 1-0 till Empoli!

I andra halvlek tog hemmalaget allt mer över matchen. 35-årige Veneziadebutanten Nani, den gode portugisen som huserat i amerikanska Major League Soccer en tid, spelade läckert fram bollen till Okereko som slog in kvitteringen till 1-1 efter ett fint Veneziaanfall. Dock framstod Empolis försvarsspel, över hela linjen, som passivt. Nog borde hemmalagets framfart ha stoppats någonstans längs banan.

Detta blev också slutresultatet trots att Nani sedan hade ett jätteläge att sätta ledningsmålet för sin nya klubb. Empoli kan tacka de högre makterna att det inte blev så; anfallaren brukar ju sätta sina frilägen kyligt som en isbjörn. Sammantaget var detta en okej match från Empolis sida där man studsade tillbaka från hemmaförlusten senast med 5-1.

Empoli tar sig nu hem från staden byggd på vatten. I nästa ligamatch möter man Roma på hemmaplan. Men först är det dags för en tripp till Milano för att ta sig an Inter i italienska cupens åttondelsfinal. Detta möte går av stapeln på onsdag kväll.