2021-12-15 15:00

Hellas Verona - Empoli
3 - 4

Empoli är vidare i cupen

Segertåget rullar vidare. Empoli hade marginalerna med sig i cupmatchen borta mot Verona.

Cupmötet mellan de två lagen blev målrikt. Faktum är att det hade kunnat nätats betydligt mer, för chanserna var många och farliga. Filippo Bandinelli kom efter en kvart fram på kanten, klackade kaxigt till Marchizza som snett inåt bakåt hittade in till La Mantia. Denne slog in en av de enklare bollarna i karriären i tomt mål.

Två minuter senare skulle Veronas Bessa hitta in med ett skarpt, hårt och snabbt inspel till tonåringen Cancellieri. Det var kvitterat. Nu stack Veronas anfallare Lasagna fram med ett fantastiskt skott från långt håll som tog i ribbans underkant. Det hade verkligen varit osten över pastaplattorna om den gått in.

Från ingenstans kom istället en frispark från Empolis Aslani in i motståndarnas straffområde och tog på Veronaarm. Efter VAR-granskning konstaterade domaren det uppenbara. Straffen togs om hand av Mancuso: lugnt, säkert, inga problem.

Marginalerna var denna match verkligen på Empolis sida. Florenslagets Stulac sköt i sjuttionde minuten. På en retur Veronas målvakt Pandur aldrig borde ha lämnat slog Mancuso på nytt in bollen i mål, 3-1. Stulac slog sedan en hörna fyra minuter senare som nådde ut till Bajrami vars dunderskott hittade in i bortre gaveln.

Matchen kändes avgjord men Verona skulle jobba sig in i matchen igen. Först på frispark i 86:e och sedan på friläge två minuter senare genom Ilic respektive Ragusa. Med en minut kvar av tilläggstiden utvisades sedan La Mantia efter en ful stämpling. Trots det lyckades inte Verona skapa fler chanser för att hota Empolis ledning. Nu väntar Inter i nästa omgång.