Empoli - Lecce
1 - 0

Empoli bröt trista sviten hemma mot Lecce
Skönt att få vinna igen för favoriterna från Toskana.

Det var en riktig sexpoängsmatch på måndagskvällen då Azurri tog emot gästande Lecce. Båda lagen hade inför matchen fyra raka förluster; bortalaget förlängde sin dystra trend medan hemmalaget kan ha påbörjat en vinnande sådan istället.

Bortalaget öppnade matchen starkast men kom aldrig till några riktigt heta chanser. Istället började Empoli spela ihop sig allt mer. Framåt var det fint samspel mellan framför allt Parisi, Baldanzi och Caputo, där den sistnämnde var den som stod för avsluten, men Falcone i Leccemålet var hela tiden bra med på bollarna.

Den hetaste chansen i första halvlek kom efter ett hårt skott från just Caputo, rättvänd i steget, på väg upp i nättaket som Falcone tippade över ribban.

En kvart in på den andra halvleken fälldes hemmalagets Parisi i offensivt straffområde. Domaren, som pekade på straffpunkten, var lika säker i sitt domslut som Caputo i avslutet. Det var 1-0 till Empoli. Det resultatet skulle också stå sig matchen ut. Ett mycket efterlängtat resultat för Azurri som inte bara hade fyra raka förluster inför matchen, utan också åtta raka matcher utan vinst.