Monza - Empoli
2 - 1

Empoli förlorade borta mot Monza med 2-1
Att bryta ihop och komma igen är det enda som gäller nu för Empoli.

Solen sken på Brianteo när Monza tog emot Empoli under lördagen. Hemmalaget tog hem segern efter en jämn batalj.

Det första målet i matchen kom i den 19:e minuten efter ett snyggt anfall. Hemmalagets Caprari hittade fram till Petagna som läckert klackade bollen vidare till Ciurria. Fri med målvakten Vicario i Empolimålet gjorde Ciurria inget misstag: 1-0.

Bara några minuter senare kunde Monzas vänsterback Carlos Augusto ha blivit målskytt efter en otrolig framrusning, men skottet ovanför målburen. Istället började Empoli sticka upp i attacker, bland annat genom Balzdanzis inspel till mittbacken Ismajli, som nog borde gjort mål på nick ståendes helt ren i offensivt straffområde.

Andra halvlek var inte gammal då uruguayanaren Satriano kvitterade på nick för Empoli. Euforisk sprang han ut till bortaklacken och firade målet. Men firandet blev inte mer långvarigt än en kvart. Då slog nämligen hemmalagets mittback Izzo till på nick, stolpe in, efter en hörna från höger.

Slutresultatet skrevs till 2-1 och Empoli får ta nya tag på lördag, hemma mot Udinese.