Stadio Diego Armando Maradona, 2022-11-08 18:30

Napoli - Empoli
2 - 0

Empoli förlorade borta mot Napoli med 2-0
Luperto åkte ut efter sitt andra gula kort.

Det var en vacker tisdagkväll på Stadio Diego Armando Maradona i en match där serieledande Napoli vann matchen rättvist.

Den första målchansen kom i den 9:e minuten när vänsterbacken för Empoli, Mário Rui, klippte till på retur från frispark, men skottet utanför. Det dröjde sedan knappt trettio minuter innan nästa målchans, då hemmalagets bollskicklige Raspadori fick till ett skott, tätt uppvaktad av Stojanovic i Empoliförsvaret.

Samme Raspadori var, precis innan halvtidsvila, nära mål igen. Detta efter avslut i ett anfall som började med Mário Ruis uppspel, följt av ett vackert kortpassningsspel av Napoli.

I den andra halvleken föll Napolis nia, Victor Osimhen, felvänd i straffområdet (såna straffar får ni inte släppa till, Empoli!) och domaren pekade på straffpunkten.  Empolis målvakt Guglielmo Vicario var på straffen från Lozano, men bollen in i mål och 1-0 för Napoli.

Lozano fälldes i den 74 minuten av tidigare Napolispelaren Luperto. Det innebar nuvarande Empolispelarens andra gula kort och utvisning.  Ledningen för Napoli utökades i den 88:e minuten när Lozanos kroppsfint och sedermera inlägg nådde fram till Piotr Zielinskis distinkta avslut.

Azurris Bandinelli och Bajrami hade varsin halvchans för Empoli i matchen, men annars var det Napoli för hela slanten. Bortamatch mot serieledarna är kanske inte en match där Empoli ska förväntas ta poäng, men nog kan man vänta sig lite mer av laget som ifjol presterade riktigt starkt mot napolitanarna.