Roma - Empoli
2 - 0

Empoli förlorade borta mot Roma med 2-0
Roma var huvudet högre på Olympiastadion igår.

Alla vägar bär till Rom men väl där blir det inte alltid som man vill. Segern blev klar och rättvis för "I Giallorossi".

Det tog inte ens två minuter innan Roma hade nätat hemma på Olympiastadion i Rom mot gästande Empoli. Dybalas hörna från vänster möttes av mittbacken Ibañez på nick ner i backen och in i mål. Inte hade Empoliförsvaret lärt sig av det cirka tre och en halv minut senare när en ny hörna från vänster ifrån Dybala anlände i mitten av straffområdet; Empolidödaren Abraham (vi är vana att se honom måla mot just "Azurri") nickade också han bollen ner i marken och in i mål.

Dybala själv borde ha gjort mål i ett friläge från höger i den nionde minuten, men bollen utanför där. De första tio minuterna går inte till historien som Empolis bästa, och en av få ljusglimtar från den här matchen är att Toskanalaget inte skulle komma att släppa in några fler mål. En annan ljusglimt: Vicarios underbara målvaktsspel i Empolikassen. Han tog Abrahams nick på Dybalas hörna i den tjugofjärde minuten (nära hattrickassist, om det är ett begrepp, således för Paulo Dybala) och i den andra halvleken skulle han komma att göra något av de svettigaste räddningarna undertecknad någonsin har sett.

Men innan vi kommer dit måste vi notera att också Empoli hade ett anfallsspel i den första halvleken: i den trettiosjunde minuten hittade Baldanzi fram till Caoputo vars avslut tog rakt på Rui Patrício i hemmamålet, och högerbacken Tyronne Ebuehi lyckades på något sätt missa målet från nära håll på frisparken från vänster i den första halvlekens näst sista ordinarie minut.

Nu till Guglielmo Vicarios otroliga räddning. Klockan stod på 46:18 när Pellegrini slår en hörna från vänster för Roma. Bollen når så småningom Dybala som slår till bollen på halvvolley rakt på Vicario. Bollern går rakt ut till hemmalagets centrala mittfältare Georginio Wijnaldum som klipper till direkt. Vicario räddar denna boll genom att kasta sig ned till höger och nu står hans två ben rakt upp i luften. Romas mittback Mancini når bollen på nick och Vicario räddar då på mållinjen med vänster bakfot. Denne man i Empolis kasse är sannerligen ett unikum.

Baldanzi och Luperto hade sedan för bortalaget en del pigga initiativ men gästerna kom aldrig riktigt nära en reducering. Nästa match för Empoli blir hemma mot Spezia på lördag.