0 - 2

Empoli förlorade hemma mot Atalanta
Vissa matcher är tuffare än andra.

Atalanta tog en rättvis seger med 2-0 i Toskana på söndagen.

Bortalaget började också hetast med brassen Édersons skott från nära håll. Denne nummer 13 blev dock inget otursnummer för Empoli då målvakten Guglielmo Vicario lyckades rädda.

Efter ytterligare attack med lite flipperspel som efterspel stod plötsligt Atalantas Hans Hateboer sopren framför mål. Holländaren missade inte i det läget och det var 1-0 för gästerna. Lite senare fick Empolis Destro bollen på armen, vilket innebar gult kort och straff. Denna räddades av den fenomenale Vicario.

Destro hade annars ett skottläge på passning från holländaren Lammers. Också Pjaca hann med ett skott för Azurri innan visselpipan som signalerade slutet på första halvlek ljöd.

Andra halvlek var inte ens en kvart gammal då Atalanta avgjorde matchen. Dansken Rasmus Höjlund hittade fram till Pasalic som i sin tur passade Lookman. Denne Lookman har det bra i Atalantatröjan och gjorde i denna situation 2-0, sitt femte mål för säsongen.

Empoli stack upp några gånger i försök att reducera. Bland annat serverade Destro anfallskollegorna med en cykelspark in i straffområdet, och bollen tråcklades in i nätmaskorna. Målet dock avblåst för offside.

Detta var en helt rättvis seger för Atalanta, som nu parkerar på andraplats i tabellen. Empolis nästa match är också på hemmaplan, mot Sassuolo nästa helg.