Lagbanner
Carlo Castellani, 2023-02-25 18:00

Empoli - Napoli
0 - 2

Empoli förlorade hemma mot Napoli med 2-0
Inte ens Cambiaghi kom loss den här matchen för Azurri.

Empoli förlorade hemma mot Napoli med 2-0

Serieledarens bortaseger var klar, aldrig hotad och segersiffrorna hölls nere framför allt av Empolimålvakten Vicario.

Redan i den 17:e minuten tog gästerna ledningen. Khvicha Kvaratskhelias smarta passning till Zielinski slogs in i boxen och där stod tyvärr väldigt olyckligt Ardian Ismajli och slog in bollen i eget mål för Empoli. En tuff start för Empoli som aldrig riktigt reste sig efter det. Den enda målchansen skapades tolv minuter senare när Henderson klippte till från distans. Det är talande att ett långskott var det enda Azurri lyckades producera framåt denna matchen.

Efter en hörna där Kvaratskhelia var framme med foten släppte Guglielmo Vicario i hemmamålet retur. Nigerianen Victor Osimhen var inte sen att utnyttja tillfället och kunde göra sitt nittonde mål för säsongen. Ingen i serien är nära nigerianen i skytteligan och en del pratar om att Osimhen kan vara den bäste anfallsspelaren i världen just nu (https://edition.cnn.com/2023/02/18/football/victor-osimhen-napoli-100-goals-spt-intl/index.html)

Osimhen hade kunnat göra ytterliare något mål till i den här matchen om inte utmärkte hemmamålvakten Vicario stått i vägen. För det var han som räddade den här matchen från att resultera i förnedrande siffror för Empoli. Trots ett rött kort för Napolis Rui efter en stämpling i den 65:e minuten kom hemmalaget aldrig nära, och det var bortalaget som fortsatte producera målchanser framåt. Inget märkligt i det; Napoli är överlägsen serieetta och tog välförtjänt tre poäng med hem till Neapel.

Oskar Örn2023-02-26 15:39:00
Author

Fler artiklar om Empoli