Lagbanner
Carlo Castellani, 2023-03-11 15:00

Empoli - Udinese
0 - 1

Empoli förlorade hemma mot Udinese med 1-0
Hur tänker Zanetti efter ytterligare en förlust för sitt Empoli?

Empoli förlorade hemma mot Udinese med 1-0

Udinese vann rättvist matchen på Carlo Castellani under lördagen.

Ändå var det Empoli som skapade första målchansen genom centrala mittfältaren Razvan Marins frispark i utsidan av nätet. Centrala mittfältaren Marin har faktiskt gjort två mål i år. 

Sedan var det dags för Udinese att vaska fram chanser. Mittbacken Jaka Bijol var framme på hörna i den 22:a minuten innan vänsterbacken Destiny Udogie på en lång crossboll serverades ett friläge i den 24:e minuten. Rensningen på mållinjen av Empoliförsvaret var svettig och ett ledningsmål för bortalaget låg i luften.

Innan halvleken var slut skulle dock Empoli ta sig fram i en het målchans. Silvestri i Udinesemålet räddade en nick genom att stöta ut bollen till höger. Där kom hemmalagets Caputo framrusande helt ren; vinkeln var något svår men det borde nog varit mål.

Den andra halvleken var bara 9 minuter gammal när Udineses mittback Rodrigo Becão fick in bollen efter nick på hörna. På reprisbilderna såg det ut som att bollen tochade Luperto i hemmalaget men målet tillskrevs ändå Becão.

Nu var det dags för Azurris Baldanzi att träda fram. Skottvillig avfyrade han tre långskott i den andra halvlekten som kunde ha resulterat i mål. Ändå var bortalagets mittback Udogie närmare att utöka ledningen på friläget i matchminut 79. Sammantaget var detta Udineses match och de tre poängen kunde bärgas hem rättvist av bortalaget.

Oskar Örn2023-03-12 21:35:00
Author

Fler artiklar om Empoli