Empoli förlorade stort borta mot Udinese
Vad går igenom Empolispelarnas huvuden just nu?

Lördagsmatchen mot Udinese bjöd på en svag insats av Azurri, vars form är undermålig.

Empoli, som inte har vunnit en match under 2022, slog faktiskt Udinese på hemmaplan i december. Därmed fanns förhoppningen att Udinese kunde bli ett lag Azurri skulle gå dubbelt segrande mot under ligasäsongen.

Att så inte skulle ske stod dock klart tidigt i matchen. Ismajlis dråpliga självmål i den sjätte minuten var kronan på verket i en situation vars upprinnelse kom sig av ett stillastående och statiskt Empoliförsvar. Tempot i Udineses anfall var lågt, ändå tilläts Molina måtta in en boll in i straffområdet som Ismajli slog med knät i en båge över sig själv in i de egna nätmaskorna.

Aslanis långskott var Empolis enda chans i första halvlek. Silvestri i Udinesemålet hade dock god tid på sig att sträcka ut för en så kallad TV-räddning.

Andra halvlek var sedan inte mer än sju minuter gammal innan Deulofeu gjorde sitt elfte mål för säsongen, ett läckert lågt skott, otagbart vid Guglielmo Vicarios vänstra stolpe. I den sjuttionde minuten reducerade Empoli på straff genom Pinamonti.

Nio minuter senare kunde Udinese rulla upp Empoliförsvaret ånyo, och inbytte Pusetto satte säkert 3-1. Ledningen utökades ytterligare till 4-1 när Samardzic sköt en stenhård boll från långt håll förbi Vicario i Empolimålet.

Empoli är trots förlusten ännu lite närmare ett förnyat kontrakt och säkrat spel i Serie A nästa säsong. Detta tack vare rivalen Fiorentinas hemmaseger mot Venezia med 1-0. Men Empolis form ställer frågor om hurdan nästa års säsong ska arta sig. Det finns en rad spelare som utmärkt sig, men vars lånekontrakt går ut till sommaren. Vill de spela kvar i Empoli?