0 - 0

Empoli klarade 0-0 med en man mindre i derbyt mot Fiorentina
Nu har han tagit sin första pinne, den gode Paolo Zanetti.

Det blev ett händelserikt Toskanaderby på söndagkvällen trots det mållösa resultatet.

Fiorentina inledde matchen bäst med ett antal omställningar som sånär resulterade. Närmast kom Ikoné på friläge med ett avslut just utanför Empolimålvakten Vicarios vänstra stolpe. Parisis framspelning till Destro resulterade i Empolis bästa chans, men nicken utanför.

Andra halvlek började med en skada på domaren som fick ersättas av andredomaren. Denne fick sedan jobba för sitt arvode när Empoli Robertos klumpiga fällning VAR-granskades. Det gula kortet förbyttes i ett rött.

Bortalaget Fiorentina kom fram till ett par halvchanser. Närmast var Duncan, men skottet blockerades av Empolibacken Ismajli. Empoli klarade 0-0 i derbyt trots tio man i största delen av andra halvlek. En stark insats och en välbehövlig poäng, samtidigt som Empoli ännu inte gjort mål i årets Serie A.