Lagbanner
Stadio Carlo Castellani, 2022-02-13 15:00

Empoli - Cagliari
1 - 1

Empoli kryssade för andra matchen i rad

Mötet hemma mot Cagliari var återigen en match med två ansikten. Empolis solida första halvlek följdes av en andra där bortalaget höll i taktpinnen.

Vilket mål det hade kunnat bli i inledningen av matchen när Empolis Fabiano Parisi klippte till från 35 meter ungefär! Alessio Cragno i Cagliarikassen fick verkligen sträcka ut fingrarna på det stenhårda skottet.

Ännu mera Azurrigodis bjöd sedan anfallaren Pinamonti på i den 38:e minuten. Denne visade prov på en sanslös kyla när han tog emot bollen i straffområdet för att sedan, ståendes mellan två Cagliaribackar, halvvägs in i en tvåfotsdribbling, klippa till bollen i steget. Detta helt otagbart invid målvaktens vänstra gavel. Klass.

 I andra halvlek tog Cagliari över matchen. Pedro hade ett farligt skott som tvingade Gulielmo Vicario i Empolimålet att visa sin höga nivå.

När Cagliaris Pavoletti till slut tryckte in bollen från nära håll hade målet hängt i luften ett tag. Faktum är att det hade kunnat bli än värre. Cagliari kom i ett par farliga anstormningar till innan domaren blåste av matchen.

Empoli visar återigen att högstanivån är hög. Men hemma mot ett bottenlag kan man inte tappa matchen som man gör i andra halvlek. Inte om man vill tillhöra lagen på övre halvan. Fler sådana här matcher och Empoli kan dras med i bottenstriden. Det är nu 10 poäng ned till strecket, som hade kunnat vara färre än så om Cagliari tryckt in en boll till i slutskedet av matchen.
 

Oskar Örn2022-02-14 12:43:00
Author

Fler artiklar om Empoli