Lagbanner
Stadio Alberto Picco, 2021-12-19 15:00

Spezia - Empoli
1 - 1

Sex raka matcher utan förlust för Empoli efter bortamötet med Spezia

Nykomlingarna Empoli mötte på bortaplan Spezia, laget som var nykomlingar förra säsongen. Det blev en underhållande match, som till stora delar dominerades av bortalaget.

Men det var hemmalaget som skapade matchens första målchans i den 24:e minuten. En lång boll in i straffområdet hittade fram till Maggiore som dock inte klarade av att hålla nere skottet och missade från nära håll.

I den 27:e minuten kom sedan en lång boll till Empolis Henderson. Han klackade bollen till Di Francesco vars inlägg till Pinamonti sånär resulterade, men nicken gick strax utanför.
Detta strålande anfall var dock bara förspelet till ett mönsteranfall sex minuter senare. Di Francesco spelade i sidled till Ricci som stod för en smörpass i djupled till Bandinelli. Mittfältskämpen slog därpå en passning snett inåt bakåt som helt friställde Di Franceso. Ett Speziaben på mållinjen stod i vägen den gången.

Tala om vackert spel - Empoli spelar med självförtroende just nu, det är tydligt. Laget skapade en handfull chanser i första halvlek och åtminstone någon av dem borde ha resulterat.

Istället stack Spezia fram med fyra minuter spelade av den andra halvleken. Mittfältaren Reca fick tag i bollen på vänsterkanten. Sedan stod han för Serie A:s kanske längsta löpning. Han hann springa bra långt och bra länge innan han hittade in till Maggiore. Denne fick ingen ren träff på bollen men det räckte för att se till att bollen hittade in bland nätmaskorna.

Trots ett visst Empolitryck med idel halvchanser skulle det dröja till den 73:e minuten innan kvitteringen kom. Bajrami fick tag i bollen och slog ut den till höger. Zurkowski slog in en rak och hård boll i mitten som nådde Crutone. Han har nu nätat två helger i rad.

Sedan följde en rad heta chanser för Empoli som dominerade denna match på bortaplan mot ett lag som trots allt ligger ovanför nedflyttningsstrecket. Andreazzoli log stort när han tackade sin managerkollega i Spezia, den förre Barcelonaspelaren Thiago Motta, efter matchen. Han kan skratta hela vägen till Text-tv sida 338 med tabellen för Serie A, där Empoli huserar på en finfin niondeplats.

Oskar Örn2021-12-20 14:44:00
Author

Fler artiklar om Empoli