0 - 1

Empoli slog Inter borta med 1-0
Det är kul att göra mål.

Det var en imponerande insats av Azurri borta på San Siro i Milano när Toskanalaget kammade hem tre poäng.

Empoli skapade den första målchansen när Cambiaghi gjorde en briljant nedtagning och ett snyggt avslut i den tolfte minuten, men rakt på målvakten Onana i Intermålet. Fem minuter senare hittade bortalagets Bandinelli fram till Caputo men bollen precis över målet.

Nu böljade matchen fram och tillbaka. Inters Di Marco fick bollen i den vänstra ändan av offensivt straffområde och drog till på volley rakt på Empolimålvakten Guglielmo Vicario i den tjugonde minuten. Tolv minuter senare kom en lång lyftning in och serverade Di Marco bollen på nästan exakt samma plats. Nu valde han att spela in bollen till Martinez i boxen som dock fick felträff.

I den fyrtionde minuten fick Milan Skriniar, Inters mittback, sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. I andra halvlek, med en man mer, kunde Empoli till slut få utdelning framåt. I den sextiosjätteminuten gjorde Baldanzi mål för Azurri efter en underbar kontring som också involverade Bajrami och Caputo. Inter hade en nick i ribban på hörna men närmare än så kom inte hemmalaget och Empoli vann matchen rättvist med 1-0.