Stadio Giuseppe Meazza, 2022-05-06 18:45

Inter - Empoli
4 - 2

Empoli tappade 2-0 ledning till förlust på San Siro
Empoli gav topplaget Inter en tuff fight på San Siro.

Inter var piskade att vinna matchen hemma mot Empoli för att hålla liv i titelstriden. Så skulle också ske, men efter en tapper insats av bortalaget, som bjöd på hårt motstånd.

Empoli stod för en chockstart i Milano när Zurkowski i den femte minuten hittade fram med en låg crossboll in i straffområdet till Pinamonti. Denne fick fram foten på bollen som gick in i mål. Pinamonti, utlånad från Inter, valde av respekt för Milanolaget att inte fira målet.

Sedan var det nära kvittering för Inter då domaren dömde straff. På VAR-bilder syntes dock klart och tydligt att vänsterbacken Parisis brytning när målchans uppstod för Inters Barreli var helt schysst.

istället attackerade Azurri ånyo. En långboll hittade fram till Asllani som stod för en underbar nedtagning följt av ett skott mitt i steget som resulterade i dennes första mål i seniorfotbollen.

Men topplaget Inter skulle komma tillbaka och till och med hinna kvittera innan halvtidspaus. Dimarcis inspel i straffområdet tog på Empolibacken Romagnoli in i mål. Kort därefter stod Martinez för ett stenhårt skott i mål. Ledningen blev således kortlivad för Empoli.

Nitton minuter in i andra halvlek stod sedan Inters Barella för en crossboll in i Empolis straffområde. Efter lite flipperspel var Martinez där igen på returen och klippte till. 3-2 blev sedan 4-2 när Sanchez påpassligt slog in bollen i öppet mål från nära håll.

Ligastriden lever vidare. Inter får hoppas att Milan tappar poäng i någon av de sista matcherna för att kunna ta hem titeln medan Empoli är klart för fortsatt spel i Serie A. Det går inte att utläsa från tabellen om man inte känner till att Salernitana möter Cagliari i nästa omgång. Den matchen kommer att ha stor inverkan på bottenstriden, som också den är spännande.