Udinese - Empoli
1 - 1

Empoli tog välförtjänt poäng borta mot Udinese
Är matchen tråkig kan man läsa i gamla matchprogram. Så ej i onsdags.

Udinese stod för motståndet när Azzuri spelade borta på Dacia Arena under onsdagskvällen. Resultatet skrevs till 1-1 efter att lagen kunde vinna varsin halvlek.

Det blev mål för bortalaget redan i den tredje minuten tack vara Francesco Caputo i en bejublad återkomst för Azurri. Caputo såg ut att komma fram i ett friläge, hamnade ur vinkel men hittade på ett fullkomligt briljant sätt in till Tommaso Baldanzi som bara hade att placera in bollen i mål; Udineseförsvaret fullkomligt Caputt.

Som Mats G Nimmerfors på Svenskafans Sampdoriaredaktion rapporterat om har Caputo alltså lämnat Sampdoria för Empoli. Den 35-årige Caputo har lånats ut med krav på att Empoli måste köpa honom om de håller sig kvar i högsta serien. Åt motsatt håll, till Sampdoria, har å andra sidan duktige anfallaren Sam Lemmers lämnat vilket är en förlust för Toskanalaget.

Udinese skulle komma att ta över matchen allt mer vilket kulminerade i ett stolpskott från Robert Pereyra i den trettionionde minuten. Pereyra själv är dock inget stolpskott utan en högst kompetent innermittfältare. Han skulle också få utdelning till slut med ett fint avslut, i den sjuttionde minuten, efter ett fint inspel från Udogie. Denne Udogie kom nio minuter senare farande igen på kanten, Empolis Jean-Daniel Akpa-Akpro såg inget annat val än att sparka ner vänsterbacken och fick således ta emot sitt andra gula kort och utvisning.

Empoli kunde dock hålla ställningarna matchen ut och ta en välförtjänt pinne på bortaplan mot starka Udinese. Faktiskt var gästernas Cambiaghi nära att sno åt sig ett friläge på övertidens övertid, i den nittiofemteminuten, och Empoli var därmed närmast att ta ledningen.

Azurri fortsätter på bortaplan söndag mot Lazio på Olympiastadion i huvudstaden. Alla vägar bär, som bekant, till Rom.