Empoli - Spal
1 - 2

Empoli ute ur cupen direkt
Empoli, för dagen i svart, tog emot SPAL i cupens första omgång.

Lördagskväll i Toskana i augusti och cupens första omgång. Stämningen var på topp på Stadio Carlo Castellani. Då dök Matteo Arena upp och förstörde festen för hemmalaget Empoli.

Matchen började med vad som skulle bli första halvleks bästa chans: en läcker boll från Bandinelli till Bajrami. Den senare plockade elegant ner bollen och slog till i bortre hörnet, men målvakten Enrico Alfonso i SPAL-målet räddade undan till hörna. I andra halvlek missade La Mantia, på lån till SPAL från just Empoli, ett friläge. Släkten är värst, men ibland har den förbarmande med släktingen.

Empoli började dock allt mer ta över matchen, bland annat räddade Alfonso ytterligare ett Bajramiskott från nära håll. På det tredje Bajramiskottet en stund senare var dock Alfonso tvungen att lämna retur. Campiaghi var inte sen att utnyttja läget: 1-0 Empoli i den åttionde minuten.

Två minuter senare skulle dock Dickmann, ståendes helt sopren med allt tid i världen, få tillfälle att kvittera för bortalaget. Emedan Empoli i förlängningen var nära att ta ledningen på hörna, var det istället SPAL:s Matteo Arena som skulle avgöra matchen på hörna. Nicken i den 121:a minuten kom precis innan en möjlig straffläggning skulle till att starta. Ridå för Empoli och en tung start på säsongen.