Stadio Carlo Castellani, 2022-01-23 18:00

2 - 4

Empoli utskåpat (igen) på hemmaplan
Andreazzoli kan inte vara nöjd med tre baklängesmål på fyra minuter.

Empoli tog emot Roma hemma i Florens på söndagskvällen i den 23:e omgången. Före matchstart hälsade huvudstadsklubbens tränare Mourinho på Florenslagets Andreazzoli, som tidigare varit andrecoach i Roma.

Azurri öppnade piggt. Bandinelli klippte till med ett skott från långt håll som fick Rui Patricio i Romamålet att sträcka ut. Även Bajrami var nära nätkänning med ett skott på hörna, men bollen gick utanför den gången.

Sedan gick det fort, riktigt fort, i andra änden. Roma kontrade fullständigt sönder hemmalaget. 1-0 till de rödklädda kom genom Abraham på retur. Vicario stod därefter för en fantastisk räddning på giftig kontring från bortalaget, men på hörnan därpå var Abraham framme igen med en boll som efter Var-granskning visade sig vara över mållinjen.

Det portugisiska nyförvärvet Sergio Oliveira från Porto kunde trycka in 3-0 och sekunder senare kunde Zaniolo punktera matchen fullständigt med sitt 4-0. De fyra målen gjordes under ett tretton minuter långt intervall, och de sista tre under fyra (!) minuter.

Mourinho blinkade charmigt med ett öga, medan Andreazzolis ängslan låg utanpå det vanligtvis lugna anletet. Empolis försvar går som börsen just nu. Andreazzoli måste visa till nästa match att det finns en botten på detta, så att inte hela korthuset faller ihop.

Förhoppningen till andra halvlek var att Empoli åtminstone kunde ta med sig en eller ett par mål framåt. Det positiva i bedrövelsen när det gäller årets matcher där försvaret läckt som ett såll, är att laget åtminstone fortsatt visat sig piggt, kompetent och potent offensivt.

Den förhoppningen skulle slå in. Det blev inga nya baklängesmål i andra halvlek, och det producerades två läckra mål framåt. Det första signerat Pinamonti, på fint förspel av Bandinelli; det andra ett hårt skott från Bajrami via Romaben in i höger hörn, otagbart för Patricio.

Nu blir det paus i helgen och chans för Azurri att slicka såren. Nästa match går av stapeln den 6 februari då Bologna står för motståndet på bortaplan.