Stadio Carlo Castellani, 2022-01-09 14:30

Empoli - Sassuolo
1 - 5

Empoli utskåpat på hemmaplan

Resultatsiffrorna skrevs till 1-5 på söndagskvällen hemma mot Sassuolo. För Empoli gäller det att snabbt lägga detta bakom sig och gå vidare.

Empoli kom fel in i denna match redan från start. Sassuolo hade redan efter ett par minuter skapat flera vassa chanser. Stojanovic fällde sedan klumpigt Sassuolospelare i försök att rensa från eget straffområde. Berardi förvaltade säkert straffen i den trettonde minuten rakt in i mitten av målet efter att kyligt ha väntat ut målvakten Vicario.

Tre minuter senare kom matchens ljuspunkt för Empoli. Ett fint anfall via Di Francesco in i mitten till Henderson tillbaka ut på kanten till Di Francesco; denne hittade in med bollen i mitten där till slut Henderson sköt bollen på halvvolley upp i nättaket. Nu följde en period där matchen stod och vägde, och med bättre effektivitet framför mål hade Empoli kunnat ta initiativet i matchen.

Men Sassuolos Raspadori ville annorlunda när han dansade sig fram från höger till vänster och tillbaka. Till slut hittade han en lucka till höger om Vicario. Ett fantastiskt, välplacerat skott.

I andra halvlek tog Empolis Viti en så kallad taktisk varning när han bakifrån drog ner Berardi som var på väg i en kontring. Men det taktiska kortet blev snabbt ett strategiskt misstag då han direkt efter, i påföljande anfall från liggande boll, drog ner Bernardi igen och fick syna det röda kortet! Ett häpnadsväckande ingripande som fick konsekvenser.

Än mer häpnadsväckande föll försvarande back i Empoli, Tonelli, väl lätt när han blev dragen i tröjan. Domaren valde att fria, helt korrekt, varpå Sassuolo var helt soprena i ett 3 mot 1-läge. Detta resulterade i just en 3 mot 1-ledning för bortalaget. Sedan kunde Sassuolo göra ytterligare 2 mål.

Empolipubliken var mycket besviken. Nu gäller det att bryta ihop och komma igen. Sassuolo är ett bra lag, men detta var inte en bra match av Azurri.