Lagbanner
Renato Dall'Ara, 2022-09-17 15:00

Bologna - Empoli
0 - 1

Empolis första seger för säsongen borta mot Bologna
Empolifansen fick äntligen fira igen i helgen.

Empolis första seger för säsongen borta mot Bologna

Bologna tog emot Empoli på lördagen i en händelserik och underhållande match.

Empoli öppnade matchen med ett anfall i tempo furioso: Bajrami fram till till Bandinelli vars inlägg nådde Lammers panna. Bolognamålvakten Skorupskis otroliga räddning där var av den högre skolan. Det var sedan flera gånger nära att resultera för Empoli i form av plötsligt uppdykna, lösa bollar i Bologna straffområde. Skorupski ordnade upp det var gång.

När Bologna attackerade vasst var det på initiativ av högerspringaren Orsolini. Guglielmo Vicario i Empolimålet fick sträcka ut armarna mången gång för att rädda bortalagets kasse. Vicario har för sina insatser blivit belönad med en plats i det italienska landslaget under kommande landslagsuppehåll. Stort grattis till honom.

Det blev till slut Empoli som tog ledningen i andra halvlek; Stojanovics fötter smekte bollen fram till Henderson på kanten som slog in den i straffområdet via Skorupskis händer fram till Bandinelli. Denne hade i sin tur bara hade att raka in bollen i mål. Bolognas anstormning lät sedan  inte vänta på sig. Man var farliga framför allt på hörnor där både målvakt, stolpe och ribba fick agera hjältar för bortalaget. En stor lättnad för Azurri när domaren blåste av matchen och förkunnade resultatet 1-0 till Empoli och Toskanalagets första tre poäng för säsongen. 
 

Oskar Örn2022-09-19 12:01:00
Author

Fler artiklar om Empoli