Empolis vinstfria svit förlängdes efter Toskanaderby
Inklusive cuputträdet mot Inter har Empoli nu spelat 15 tävlingsmatcher i rad utan vinst.

De lila hemmadräkterna i Fiorentina gick segrande med 1-0 i söndagens derbybatalj mot Empoli, för dagen i vitt. Empolis vinstfria svit i ligan förlängdes till 14 matcher i och med förlusten.

Söndagen bjöd på derby, solsken, och fint spel signerat hemmalaget. Som vanligt var Empolis målvakt Guglielmo Vicario i storform. Innan halvleken var slut hade denne räddat ett farligt långskott, avstyrt ett friläge samt genomfört en hockeyräddning av sällan skådat slag.

Ändå var det Empoli som var värda ett mål. I 39:e minuten slogs en dålig hemåtpassning av hemmalaget som Empolis Pinamonti hann emellan på. Bollen gick efter närkamp med målvakt Terraciano upp i en båge varpå di Francesco gjorde det enda rätta: slog till bollen i en bicicleta in i mål. På Var-bilderna fick domaren se att Pinamonti kommit med foten under målvaktens fot, varför målet inte godkändes.

Efter halvtidsvila drog Luperto på sig sitt andra gula kort i en kontring från hemmalaget. På efterföljande prispark nickade La Violas Gonzales in 1-0, vilket blev det avgörande målet. Segern var överlag helt rättvis. Av Empolis spel finns mer att önska, och det finns anledning att efterfråga en trepoängare i nästa match, hemma mot Spezia. Det är sju omgångar kvar av ligan; undertecknad lovade fortsatt spel i Serie A nästa säsong redan i julas, men nu börjar pulsen gå upp.