Empoli - Cremonese
2 - 0

Fin seger med 2-0 för Empoli hemma mot Cremonese
Tre poäng!

Fredagsmatch hemma mot Cremonese som befinner sig under nedflyttningsstrecket. Bordet låg dukat för fest för hemmafansen, men faktum är att gästerna lika gärna hade kunnat ta hem segern.

Gästerna hade också det första läget men hemmamålvakten Guglielmo Vicario var bra med på nick från nära håll. I den tionde minuten kom sedan Cremonese Cristian Buonaiuto fram i ett  friläge, visserligen från snävt läge, men skotten rakt på Vicario. Samme Buonaiutoi var het och hade innan halvlekens slut ett skott på mål som också gav retur. På returen visade denne Cremoses nummer tio på akrobatkonster i form av en bicicleta, som dock gick över målramen.

I den andra halvlek blev det mål direkt på avspark - men inte för bortalaget, utan för Azurri! Cambiaghi slog till med ett vasst avslut och efter detta tog Empoli över allt mer. Hemmalagets Marin slog till med underbart skott som slog i stolpen. Och med bara några minuter kvar kontrade Empoli in det avgörande 2-0 där till slut Parisi nickade in bollen på retur. Bortalaget hade ett stolpskott på övertid och sammantaget får man konstatera att lagen hade varsin halvlek samtidigt som bortalaget skapade fler chanser totalt sett. Empoli hade spetsen och udden och var totalt sett värda tre poäng.