Lagbanner
Stadio Carlo Castellani, 2021-12-22 20:45

Empoli - Milan
2 - 4

Förlustfria sviten bruten för Empoli efter Milanseger i Florens
Pinamonti hämtar upp bollen efter reducering i den 84:e minuten.

Förlustfria sviten bruten för Empoli efter Milanseger i Florens

Fjolårstvåan Milan tvålade till fjolårsvinnarna av Serie B, Empoli, när Serie A gick in i julledig halvtidsvila.

Formstarka Empoli tog sig an milaneserna vars form vacklat på slutet. Ett annat lag från Milano, Inter, har seglat förbi såväl Milan som Napoli och parkerar nu på hela 46 poäng. För Zlatan Ibrahimovic (skadad för dagen) & Co var det helt nödvändigt med seger borta mot Empoli för att hänga på i toppen. 

De komfortabla siffrorna till trots hade matchen kunnat sluta annorlunda. Efter knappt två minuter var Bajrami framme i ett jätteläge för Empoli. Lite mer skärpa framför mål och det hade varit tung uppförsbacke för gästerna från Milano. Istället slog Kessié till för Milan i den tolfte minuten, 1-0. 

Kort därefter var det ett sådant där underbart Empolianfall vi börjat bli vana att se vid det här läget. Stojanovic kom i fart till Henderson som slog till med ett inlägg. Målskytten Kessié lyckades inte nicka bort bollen innan Bajrami med siktet inställt klippte till. Det var kvitterat.

Fina omställningar, snabba kombinationer och läckra framspelningar fick hemmapubliken se sina favoriter visa upp. Det var inte alls långt borta för en Empoliledning när Zurkowski hittade fram till Pinamonti i den 27:e minuten. Dennes lätta touch nådde sånär förbi Cipirian Tatarusanus 198 centimeter långa kroppshydda men räddningen var av den högre skolan. 

Kessié var dock inte klar med sin gärning för kvällen. I växelspel ut till Hernandez fick Elfenbenskustens talangfulla, nyss fyllda 25-åring tillbaka bollen och klippte till. Bollen gick mellan benen på Vicario som sträckte ner händerna och såg aningen bortgjord ut när bollen nådde nätmaskorna. Visst gick det fort men det är olikt Empolimålvakten att släppa sådana bollar. 

När andra halvlek precis börjat var Bajrami på hugget igen. Ett väl avvägt avslut slog i ribban innan Pinamonti fick chansen på returen utan framgång. Men i den 63:e minuten skulle istället Milans Florenzi på frispark hitta en lucka i muren. Bollen gick in längs stolpen. Vicario var denna gång knappast att lasta. Han slog ut med händerna som tycktes han fråga: - vad göra på denna när ni inte kan hålla ihop muren?

Hernandez slog sedan in 4-1 innan Pinamonti kunde tröstmåla för Empoli på straff då han fastställde slutresultatet 2-4. 

Det finns ingen anledning för Empoli att förtrösta. Laget får ta välförtjänt julvila efter en intensiv höst. Efter halva säsongen spelad parkerar laget fortsatt på nionde plats i tabellen på 27 poäng. Nästa år börjar med en resa till huvudstaden för att ta sig an Lazio. Alla vägar bär till Rom, även för Azurri. 
  
 

Oskar Örn2021-12-25 15:11:51
Author

Fler artiklar om Empoli