Stadio Carlo Castellani, 2021-12-06 18:30

3 - 1

Klang- och jubelföreställning i Florens när Empoli vände och vann
Empoli fick jubla efter stark vändning i derbyt.

På måndagskvällen spelades återigen en händelserik och underhållande match i florens. Detta mycket tack vare ”the man of the match”, Nedim Bajrami, den albanska landslagsmittfältaren som kom till Empoli för två år sedan när laget huserade i Serie B.

Matchens första chans producerades av samme Bajrami som slog in bollen i mitten där den nickades fram till Cutrovic som var nära med ett bra skott.

Men det skulle bli Udinese som tog ledningen. Nigerianen Isaac Success (vilket fantastiskt, och sant, efternamn!) plockade ner en långboll med graciös mjukhet. Bollen fördelade han ut på vänsterkanten till Deulofeu som via väggspel tillbaka från Success från nära håll skruvade upp bollen i bortre gaveln.

En stund senare var det dags för samma duo igen att väggspela sig fram men Empolis stabile målvakt Vicario slog bort bollen från Success och likaså returen från Destiny Udogie. Ödets makter stod nu på Empolis sida.

Andra halvlek hade knappt börjat när Ricci i fart slog ut bollen till höger för Stojanovic som vek in till vänster, dribblade av sin gubbe och slog in bollen i bortre hörnet. Kvitteringen från Empoli var ett faktum.

Kort därefter var Udineses Success i friläge, men ingen framgång där; mittbacken Viti rensade bort bollen precis innan mållinjen. Nu böljade matchen fram och tillbaka men det skulle bli Empoli som återtog initiativet i matchen.

Parisi slog in bollen till Pinamonti som inte fick riktig träff. Dock var Bajrami påpasslig på returen: 2-1 Empoli! Detta Empoli upphör aldrig att imponera med sina vändningar. På en kvart i andra halvlek hade man vänt matchen.

Nu regnade inläggen in i Udineses box. Bajrami fick tillfälle igen men Udineses målvakt Silvestri räddade förtjänstfullt. I den 78:e minuten kom så avgörandet när Bajrami spelade bollen snett inåt bakåt till Pinamonti som bara hade att raka in bollen i öppet mål. Det hade kunnat bli 4-1 när samme Pinamonti kort därefter hade ett lurigt skott i ribban.

Detta var en klang- och jubelföreställning från Empoli. Inga bakslag verkar kunna rå på laget i år. Underlägen utgör inga problem - det är bara blåsa på. Efter matchen sprang blåställena i Azurri ut mot klacken och gjorde vågen. På den är det bara att surfa vidare.