Stadio Arechi, 2022-09-05 18:30

Salernitana - Empoli
2 - 2

Kryss igen för Empoli borta på Arechi
Fyra oavgjorda och en förlust på de inledande fem ligamatcherna. Zanetti suktar efter en seger.

Salernitana tog emot Azurri hemma i den femte omgången. Det blev en händelse- och målrik match.

Det hade kunnat bli ett Empolimål direkt när Sam Lammers vände runt snyggt och avslutade i straffområdet. Ingen utdelning där för holländaren, men den unge mannen sköt in sig allt mer och målet skulle så småningom komma.

Empolis ledningsmål kom sedan välförtjänt, genom en briljant framspelning från Parisi till Henderson vars inlägg hittade fram till Satriano. Nicken kalassäkert in i nätmaskorna.

Första halvlek skulle dock sluta oavgjort efter en otrolig soloräd av Mazzocchi i Salernitana. Hans första mål för säsongen.

Andra halvlek öppnade sedan med en möjlighet för nyss nämnde Mazzocchi att göra ledningsmålet för hemmalaget, men skottet över. Salernitana tog istället ledningen genom Dia på inspel efter hörna. Senegalesen gör mål mest hela tiden, från alla vinklar och med valfri kroppsdel, den här gången med låret.

Nu var det Empolis målvakt Guglielmo Vicario som höll kvar laget i matchen. Till slut, i den åttioförsta minuten, blev det nätkänning igen, men för Empoli. Det var, som nämndes i inledningen av detta referat, nederländaren Sam Lammers som hittade målet - ett skott via Salernitanaben in mål. Första målet för Lammers på två år i Serie A. Samme Sam var sedan nära att göra ett segermål för Empoli, men matchen slutade rättvist 2-2.