Stadio Olimpico Grande Torino, 2021-12-02 18:30

Torino - Empoli
2 - 2

Läckra mål när Empoli kryssade i Turin efter två måls underläge

Torinos urstarka öppning bådade inte gott för Empoli. Men efter en VAR-titt för domaren frilägesutvisades Singo. Då vände hela matchen. Empoli hade mycket väl kunnat plocka med sig två poäng till hem till florens.

Torino öppnade matchen i ett tempo furioso. Man stressade Empoli högt upp i banan. I den tionde minuten störde Torinos Pobega Empolis vanligtvis säkra innermittfältare Zurkowski så att han totalt missade sin hemåtpassning. Sanabria plockade upp bollen och spelade tillbaka bollen till duktige Pobega. 1-0 Torino var ett faktum.

Fem minuter senare hittade Torinos Boungiorno fram bollen till Placa som läckert åkte slalom förbi flera försvare och sköt in bollen i mål. Bouna notte, Empoli.

En kvart senare vände så allt för Empoli. Federico Di Francesco blev fälld av Singo. Efter VAR-granskning visade domaren rött kort för Singo, vilket var i sin ordning, då Di Francesco var helt sopren fram till mål.

En hörna från vänster kort därefter hittade in till kapten Romagnoli som numer tycks måla var och varannan match. Nicken var distinkt och nu hade Empoli kontakt.

I andra halvlek fick publiken verkligen se att Empoli kan trilla boll. Pinamontis klack i offensivt straffområde hittade bakåt till Di Francesco. Han sköt via Empoliback upp i ribban. Kvitteringen hängde i luften och till slut i den 72:a minuten kom den. Mittbacken Lupertos vackra inlägg hittade in till Andrea La Mantia som (igen för Azurri) nickade in bollen.