Stadio Carlo Castellani, 2022-04-09 15:00

0 - 0

Målvakternas match när Empoli kryssade mot Spezia
När får fansen se Empoli segerjubla igen?

Båda lagen nollades i en match som annars inte led brist på målchanser. Empolis vinstfria svit förlängdes ytterligare, men laget närmar sig ändå säkrat kontrakt med stormsteg.

Det var Spezia som öppnade matchen bäst. Man skapade ett visst tryck ett par gånger men som slutade med relativt ofarliga skott utifrån. Empoli skulle dock komma igång så småningom. Bandinelli serverade urläckert Pinamonti men skottet gick rakt på målvakten Provedel i Speziamålet.  Hemmalagets Aslani skulle också träffa ribban innan halvleken var slut.

Andra halvlek var det också Spezia som skulle börja starkast. Bortalagets Agudelo kom fram i ett friläge, möjligen i något svår vinkel. Empolimålvakten Guglielmo Vicario gjorde sig stor och skärmade av skottet.

Nu följde anfall på anfall från såväl hemma- som bortalaget. Azurris La Mantia stod för det snyggaste avslutet med en fin klack, som ju dock inte resulterade. Svettigaste räddningen stod Vicario för efter ett räddat friläge och även returen efter det.

Det oavgjorda resultatet innebär att båda lagen närmar sig förnyat kontrakt. Detta eftersom Cagliari spelade 1-2 hemma mot Juventus igår. Empoli kan i värsta fall ligga 9 poäng över nedflyttningsplats när det återstår 6 omgångar. Det är svårt att se hur laget ska kunna tappa så många poäng, trots att 2022 ännu är segerlöst, då bottenlagen känns cementerade i botten av tabellen.